03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţeanul Lucian Bute, fost campion mondial, alături de boxerii români la Campionatele Europene de juniori
Gălăţeanul Lucian Bute, fost campion mondial, alături de boxerii români la Campionatele Europene de juniori

Campionatele Europene de box pentru juniori au avut parte în ziua a doua a competiţiei, de vizita unei vedete. Lucian Bute şi-a făcut apariţia la Patinoarul artificial Dunărea, gazda întrecerilor, fiind aplaudat de publicul prezent şi de sportivii din sală. Fostul campion mondial IBF la box profesionist şi-a prelungit vacanţa în România pentru a fi prezent la întrecerea continentală a juniorilor. "Nu puteam rata o competiţie organizată la mine acasă!", a precizat Bute. El a venit în România pentru o scurtă vacanţă alături de soţie şi de cei doi copii ai săi. La gala de sâmbătă, Lucian a avut ocazia să aplaude şi o victorie românească. La categoria pană (57 de kilograme masculin), băimăreanul Samuel Gabriel Roman l-a învins la puncte, după un meci extrem de disputat, pe scoţianul Gerard McTaggart. Decizia a fost una partajată, 3-2, dovadă a raportului de forţe din ring. "Mi-a plăcut copilul, are inimă şi calităţi de boxer veritabil", a declarat Lucian. Un motiv în plus pentru Bute de a-l aprecia pe Roman este şi faptul că tânărul pugilist de 16 ani este antrenat la club de Claudiu Râşco, fostul său coleg de lot naţional, dar şi companion prin boxul profesionist din Canada (chiar dacă la organizaţii diferite). Roman a boxat luni în sferturile de finală cu ucraineanul Viaceslav Bryhadenko, succesul urmând să-i asigure o medalie europeană.
A doua victorie a zilei de sâmbătă pentru delegaţia tricoloră a venit de la lotul feminin. Loredana Andreea Marin (63 kg) s-a impus la puncte, decizie (5-0) în faţa polonezei Wiktoria Florkiewicz, care a fost numărată o dată în repriza secundă. Loredana Marin a luptat pentru un loc pe podium luni cu Ani Manukyan (Germania). Ceilalţi cinci boxeri români: 60 kg: Alexandru Marian Ungureanu; 63 kg: Cătălin Vicenţiu; 75 kg: Lucian Mititelu, Feminin, 46 kg: Maria Alice Bărăilă, 52 kg: Mihaela Gabriela Manea, au coborât învinşi din ring.
Duminică a fost o zi cu 8 români pe ring. Şase dintre aceştia au câştigat şi continuă cursa pentru medalii: Marco Antonio Manea, la categoria 52 kg, după o decizie la limită 3-2 în faţa croatului Ante Ivan Greguric; Cosmin Daniel Hermeziu - 70 kg, Cristinel Costel Măzăreanu - 46 kg, vicecampionul european Adrian Florin Preda - 54 kg, Eusebiu Iulian Tîrzoman - 50 kg şi Mihaela Cristina Ciobanu - 57 kg, care şi-a obligat adversara din Polonia să abandoneze în repriza a 2-a. Au părăsit competiţia: Ionuţ Alexandru Dumitrachi (48 kg), Andrei Musteţ (66 kg). Competiţia se va termina pe 1 iunie.

Foto: Victoria Theodora Junoiu


Articole înrudite