Nervi întinşi la maxim la sediul BEJ Galaţi. "Sunt foarte multe erori faţă de procesele electorale anterioare" Recomandat

Luni, 27 Mai 2019 13:46
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nervi întinşi la maxim şi oboseală. Aceasta era atmosfera luni dimineaţă (27 mai 2019) la Sala Sporturilor din Galaţi, acolo unde este sediul Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Galaţi. Aproximativ 200 de membrii ai unor secţii de votare din judeţul Galaţi stăteau la sediul BEJ, care pe saci, care pe trepte, care întinşi pe băncile din Sala Sporturilor, aşteptând ca documentele să le fie verificate şi preluate de către BEJ Galaţi. Oamenii acuzau proasta organizare, alţii că nu ar fi destule persoane care să proceseze, iar unii susţineau că, dimpotrivă, greşelile ar fi făcute de preşedinţii secţiilor de votare la prelucrarea datelor din procesele verbale, greşeli făcute pe seama lipsei de experienţă.

vlcsnap 2019 05 27 12h27m55s118

Erau însă oameni care stăteau în Sala Sporturilor deja de 8-9 ore şi efectiv cedau din cauza oboselii. "Sunt foarte multe erori faţă de procesele electorale anterioare şi mai este o modificare conform deciziei Biroului Electoral Central, aceste erori de această dată la aceste două tipuri de procese electorale nu se mai corectează de către preşedinţii secţiilor de votare ci printr-o decizie a BEJ", a precizat Andi Mihalache, purtător de cuvânt BEJ Galaţi. În jurul orei 13:00 procesul se apropia de final.

Noapte albă, la sediul BEJ Galaţi

Obositor, stresant, dar liniştit. Aşa au caracterizat membrii secţiilor de votare scrutinul la care tocmai au participat. După aproximativ o oră şi jumătate de la închiderea urnelor, reprezentanţii primelor secţii de votare unde s-a finalizat numărătoarea s-au prezentat la sediul Sălii Sporturilor unde este sediul BEJ. Mulţi spuneau că sunt obosiţi, dar mulţumiţi că lumea a ieşit să voteze şi nu au avut vreme să se plictisească.

20190527 001547

"De acum au ajuns deja primii saci cu voturi, suntem pregătiţi pentru o noapte albă, deja au început să vină primele secţii de votare, facem primele verificări. Au existat şi incidente, dar relativ reduse că număr, fie că s-au introdus două buletine într-o urnă, că anumite persoane nu au fost lăsate să voteze, toate aceste incidente care erau de competenţa poliţiei au fost înaintate acesteia”, a declarat Andi Mihalache, purtător de cuvânt BEJ Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu