06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oraşul Belgrad a găzduit zilele trecute o nouă ediţie a Campionatului Mondial de karate tradiţional. La startul acestei prestigioase competiţii s-au aliniat peste 900 de sportivi din 39 de ţări. Bineînţeles, nu a lipsit nici România, care a respectat tradiţia şi cu cele 42 de medalii pe care le-a cucerit a reuşit o performanţă extraordinară: primul loc în clasamentul general pe naţiuni. Galaţiul a fost reprezentat cu cinste de sportivii de la Karate Club (antrenori - Nicolae Mărăndici şi Iuliana Totolici), care pe parcursul celor trei zile a concursului desfăşurat în capitala Serbiei au cucerit 16 medalii: 10 de aur, patru de argint şi două de bronz.
Iată numele performerilor: categoria copii Alex Popa – medalie de aur la kata, Raluca Simbaru – aur la kumite şi argint la kata; echipa de kata (în alcătuirea Maria Rusu, Denisa Moraru şi Cristiana Voiculescu) – medalie de aur şi Cristiana Voiculescu – argint la kumite.
Cadeţi: Andreea Bureschi – locul IV la kata, şi trei medalii de aur la fukugo, kata echipe şi kumite echipe.
Juniori: Ioana Dumitru – aur la kata echipe, argint la fukugo şi bronz la kumite echipe; Roxana Stoica – medalie de aur la kata echipe.
Seniori: Iuliana Totolici – argint la kumite echipe şi bronz la kumite individual. Deplasarea tuturor sportivilor a fost posibilă şi datorită sprijinului primit din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret. De asemenea, gălăţeanul Mihai Tâmpeanu, legitimat la Clubul Kodo, s-a clasat pe locul al cincilea la categoria seniori. El a fost sprijinit de DJST, dar şi de Asociaţia Sportivă Danubius (Inspectoratul Judeţean de Poliţie) şi Organizaţia Naţională Corpul Naţional al Poliţiştilor.


Articole înrudite