28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gong final: România a cucerit 8 medalii la Europene
Gong final: România a cucerit 8 medalii la Europene

Galaţiul a fost capitala boxului juvenil din Europa în perioada 24 mai - 01 iunie 2019. Patinoarul Dunărea a găzduit ediţia 2019 a Campionatului European de box pentru juniori, competiţie ce a adus pe cele 2 ringuri 400 sportivi din 35 de ţări. În ciuda problemelor organizatorice, România a fost la înălţime prin prisma rezultatelor, net superioare ediţiei precedente.
Galele finale programate sâmbătă, 01 iunie 2019, au adus în ring trei boxeri din ţara noastră. La categoria 54 kg, vicecampionul european Adrian Florin Preda a fost foarte aproape să cucerească titlul european, fiind învins la limită cu o decizie 2-3 de rusul Mikhail Grigorian. La categoria 46 kg, Cristinel Costel Măzăreanu a trebuit să se mulţumească tot cu medalia de argint după ce a cedat finala în compania ucraineanului Danylo Dzyhak. Pe treapta a doua a podiumului, la feminin categoria +80 kg a urcat debutanta Mariana Cristina Mărăcine. Tricolorii au cucerit şi cinci medalii de bronz prin: Mihaela Cristina Ciobanu - 57 kg, Beatrice Melania Moldovan - 70 kg, Elena Alexandru - 80 kg, Eusebiu Claudiu Tîrzoman - 50 kg şi Cosmin Daniel Hermeziu - 70 kg.
Cu un total de 8 medalii, România a ocupat locul 4 în clasamentul general din 35 de ţări participante. Podiumul a fost: 1. Rusia 23 medalii, 2. Ucraina 13 medalii, 3. Irlanda 9 medalii.


Articole înrudite