29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Grig şi-a visat marcatorii - Stromajer şi Astafei - şi i-a titularizat
Grig şi-a visat marcatorii - Stromajer şi Astafei - şi i-a titularizat
Cu Astafei, împins ca vârf şi Costin, urcat ca mijlocaş, Oţelul a făcut sâmbătă cel mai spectaculos joc din acest an. Roş-alb-albaştrii au impresionat de la început prin jocul de pase, singura soluţie ca să desfacă un adversar destul de bine organizat, care a venit la Galaţi să-şi joace una din ultimele şanse pentru salvarea de la retrogradare. Severinenii şi-au arătat colţii prin Florin Costea (min. 8), lovitură liberă de la vreo 25 de metri, respinsă în corner de Grahovac şi mai ales în min. 23, când şutul decarului oaspeţilor a nimerit bara. Neagu (min. 29) a egalat situaţia, lobul său deviat de un fundaş oaspete oprindu-se în transversală. O fază controversată s-a consumat în min. 32, când centralul Rusandru i-a acordat cartonaş galben lui Stromajer pentru simulare, deşi au existat şi circumstanţe pentru acordarea unui penalti. Pe final de repriză a venit şi ploaia cu grindină, partida a fost întreruptă pentru circa un minut, iar roş-alb-albaştrii s-au înviorat şi au deschis scorul prin Stromajer, care a primit un assists de la Iorga.
Tiki-taka Oţelul
După pauză a început spectacolul cu oţelarii, care au apăsat acceleraţia până la fund, în prim plan. În min. 49 Oţelul a desenat frumos pe traseul Cojoc - Paraschiv - Astafei, ultimul a şutat din careu dar portarul Panagopoulos a salvat in extremis. Peste şase minute, Paraschiv îşi încearcă norocul, dar şutul este deviat. Insistenţa lui Astafei s-a concretizat în min. 55, o pivotare şi primul gol în tricoul roş-alb-albastru, în rolul de pasator acelaşi Iorga. Cu tripleta sud americană pe teren, Marquinos - Gazale - Antunes, showul a fost garantat, mai ales că oaspeţii au evoluat în inferioritate în ultimul sfert de oră. Marquinos (min. 80), după o acţiune personală de toată frumuseţea şi Astafei (min. 81), cu un şut ce a zguduit bara, puteau ridica proporţiile scorului. O victorie după o evoluţie promiţătoare a formaţiei gălăţene care şi-a mulţumit fanii.
Declaraţii:
Petre Grigoraş - antrenor Oţelul: „Am avut nişte vise «erotice» şi poate am fost inspirat, aseară (n.r. vineri) am luat decizia să schimb doi titulari care au ajutat echipa să câştige. Mă bucur pentru această victorie, ştiam că va fi un meci greu, Severinul se agăţa de una din ultimele speranţe de a se salva de la retrogradare şi a încercat să câştige punct sau puncte. Am început greu, ne-au tremurat un pic hăinuţele pe noi dar a venit ploaia care ne-a trezit la realitate. Cred că victoria este absolut meritată. Echipa s-a exprimat mai bine ca altădată şi, uşor uşor sper să se apropie de ceea ce aş vrea să joc eu la Galaţi cu băieţii”.
Ionel Gane - antrenor CS Severin: „Am pierdut o oportunitate bună de a fi acolo sus, să nu pierdem plutonul. Chiar dacă câştigăm acasă, cu Mediaşul şi Vaslui, din deplasare n-am reuşit decât un punct la Chiajna. Ne-am pus mari speranţe, am început jocul foarte bine, cu câteva ocazii dar pe finalul primei reprize, la o neatenţie, am primit gol, am încercat să revenim, dar am primit şi cel de-al doilea gol iar după eliminarea lui Neacşa s-a rupt totul. Şansele sunt mici dar ne vom lupta până la capăt”.
Oţelul Galaţi - CS Severin 2-0 (1-0)
Stadion Oţelul, Spectatori: 4.000
Au marcat: Stromajer (min. 45), Astafei (min. 55)
Formaţii:
Oţelul Galaţi: Grahovac - Cojoc, Sârghi, Benga, Murgoci - Neagu (min. 82 Antunes), Costin, Paraschiv (min. 68 Marquinhos) - Iorga, Astafei, Stromajer (min. 72 Gazale). Antrenor Petre Grigoraş
CS Severin: Panagopoulos - Dănănae, Tătaru, Asanovic, Dzhalilov - Olah (min. 68 D. Stoica), Hasanovic, Vranjkovic, Velcovici (min. 53 Neacşa) - Fl. Costea, Tole (min. 60 M. Roman). Antrenor Ionel Gane
Cartonaşe galbene: Paraschiv (min. 7), Stromajer (min. 32), Sîrghi (min. 70), respectiv Neacşa (min. 59 şi min. 74), Dănănae (min. 87), Costea (min. 88)
Cartonaş roşu: Neacşa (min. 74)
Arbitru: Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe)
Asistenţi: Eduard Ungureanu şi Bogdan Gheorghe (ambii Bucureşti)


Articole înrudite