26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Guvernul din Olanda interzice evenimentele sportive până la 1 septembrie
Guvernul din Olanda interzice evenimentele sportive până la 1 septembrie

Federaţia olandeză de fotbal (KNVB) a anunţat că intenţionează să oprească definitiv sezonul competiţional, sub rezerva consultărilor cu UEFA, după decizia guvernului Olandei de a prelungi interzicerea evenimentelor publice majore cu trei luni, până la 1 septembrie, din cauza pandemiei de coronavirus, după cum informează agenţia AFP.
„Comisia fotbalului profesionist are intenţia de a nu mai continua disputarea sezonului 2019-2020. KNVB se va consulta cu UEFA, după care va fi luată o decizie", a precizat federaţia olandeză într-un comunicat dat publicităţii marţi seara.
Forul fotbalistic din Ţara Lalelelor a mai adăugat că echipele şi celelalte părţi interesate vor avea o reuniune pe această temă în cursul zilei de vineri. Olanda urmează astfel exemplul Belgiei, care şi-a anulat sezonul, decizie însă care a fost criticată dur de UEFA, belgienii fiind avertizaţi că este posibil să nu aibă reprezentante în viitoarea ediţie a cupelor europene. Pe de altă parte, tot în cursul zilei de marţi, Uniunea europeană de fotbal a emis „o recomandare puternică" în vederea încheierii competiţiilor naţionale, fără să stabilească însă şi un calendar oficial pentru reluarea campionatelor şi cupelor continentale.


Articole înrudite