11 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ieşenii au trecut Dunărea în şapte minute
Ieşenii au trecut Dunărea în şapte minute
Cel mai aşteptat joc din penultima etapă a avut loc sâmbătă la prânz pe stadionul Dunărea. Cu juniorul Moroşanu pe teren şi cu experimentatul Enache, pe banca de rezerve, echipa gălăţeană a început cu piciorul pe acceleraţie şi a controlat jocul în primele 25 de minute, când a irosit ocazii bune prin: Vali Munteanu (min.11), care s-a descotorosit de Mitrea, dar şutul său a fost respins cu piciorul de goalkeeperul ieşean Irimia, Marin (min. 18), Cristea (min. 32). Apoi, formaţia vizitatoare şi-a amintit parcă că pentru a promova trebuie să joci altceva, au schimbat complet registrul şi în doar şapte minute au tranşat în favoarea lor disputa. Deschiderea scorului s-a petrecut în min. 35, Petrovic a executat o lovitură liberă, iar fundaşul Mitrea, urcat în atac, s-a înălţat şi a marcat cu capul. Peste alte patru minute, Ciucur a majorat diferenţa cu un şut de excepţie de la peste 25 de metri. Emoţiile s-au spulberat definitiv în min. 41, când veteranul Florea l-a scăpat din ochi pe Bădic, care nu l-a iertat pe Chirinciuc şi a închis tabela. Gazdele au trecut pe lângă golul de onoare până la pauză, dar Cârjan (min. 43), a deviat în bară lovitura liberă executată de Cristea iar Cucu, în prelungiri, a fost blocat de portarul advers. La reluare, oaspeţii, mulţumiţi cu situaţia de pe tabela de marcaj, şi-au conservat energiile şi le-au permis gălăţenilor să aibă o posesie superioară şi, din păcate, să puncteze numai la impresia artistică. Până la final, „Schijă”, cu un şut care a zguduit transversala, Enache sau Cârjan nu au izbutit să marcheze, chiar dacă ar fi meritat faţă de aspectul general al partidei. Echipa noastră se află pe locul X cu 40 de puncte şi va juca în ultima rundă la FCM Bacău.
FCM Dunărea - CSMS Iaşi 0-3 (0-3)
stadion Dunărea, spectatori: 200
Au marcat: Mitrea (min. 35), Ciucur (min. 39), Bădic (min. 41)
Formaţii:
Dunărea Galaţi: Chirinciuc (min. 46 Măstăcan) - Radu, Florea (min. 65 Enache), Marin, D. Popescu - Cucu, Eni - V.Munteanu, Cristea, Moroşanu (min. 44 Grosu) - Cârjan. Antrenor Eugen Baştină.
CSMS Iaşi: Irimia - Cotigă, Tincu, Camara, Mitrea (min. 81 Herghelegiu) - Straton - Onofraş, Cl. Tudor (min. 86 Ciucur), Petrovic (min. 72 Codrea), Bădic - Ciucur. Antrenor: Ionuţ Popa.
cartonaşe galbene: Cucu (2), Eni, respectiv Cotigă
cartonaş roşu: Cucu (min. 80)
Arbitru: Alexandru Tudor (Bucureşti)
Asistenţi: Cristian Nica (Ploieşti) şi Vasile Marinescu (Bucureşti)


Articole înrudite