29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Ieşim cu capul plecat din Liga Campionilor”
„Ieşim cu capul plecat din Liga Campionilor”
Fără a mai avea ceva de pierdut, Oţelul a riscat împotriva celor de la FC Basel, dar a pierdut. Pragmatismul elveţian, cu trei goluri din trei şuturi, ne-a ucis încă din prima repriză. Ce păcat, pentru că băieţii lui Dorinel Munteanu au început foarte bine partida, înghesuindu-şi adversarii în propria jumătate timp de vreo 10 minute. Poate dacă reluarea lui Sârghi din debutul meciului şi-ar fi atins ţinta, altul ar fi fost deznodământul. Formaţia helvetă a profitat de elanul nostru şi a marcat prin oamenii săi de gol: F. Frei, A. Frei şi Streller. Ne-am temut că vom înregistra o înfrângere severă, dar roş-alb-albaştrii au vrut să puncteze din nou la impresia artistică şi am avut un sfert de oră fulminant. Golurile lui Giurgiu şi Antal au reaprins speranţa unui punct măcar, dar a fost prea târziu şi să nu uităm că suntem totuşi o echipă românească.
Declaraţii:
Dorinel Munteanu - antrenor FC Oţelul: „Sunt dezamăgit că nu am obţinut ceea ce ne-am propus şi pentru că am făcut cadou adversarului două goluri în primele zece minute. Şi la un asemenea nivel este greu să revii. Am încasat apoi şi cel de-al treilea gol şi a devenit din ce în ce mai greu să ne atingem obiectivul. După pauză, am intrat cu altă mentalitate şi pe final puteam obţine un rezultat de egalitate. După ce am dat două goluri mă gândeam la un punct, dar oricum nu ne avantaja...”
Marius Stan - director general FC Oţelul: „Puteam mai mult şi de data asta. La nivelul ăsta nu poţi câştiga când faci cu greşeli individuale. Toate golurile au fost precedate de greşeli individuale. Rămânem doar cu senzaţia că puteam mai mult. De multe ori am avut senzaţia că sunt două echipe de altă categorie. A fost o diferenţă mare de forţă între echipe. Lipsa lui Sergiu Costin nu a contat foarte mult. Cei care au fost în teren au fost cei mai buni. Ieşim cu capul plecat din Liga Campionilor".
Liviu Antal - jucător FC Oţelul: „Este dezamăgitor, pentru că ne doream foarte mult să facem puncte. Eram bucuros că am marcat dacă la final conta. Ne dorim din tot sufletul să iasă bine cu Benfica, trebuie să obţinem cel puţin un punct. Am pierdut din nou, pe un joc bun al nostru".
Gabriel Giurgiu - jucător FC Oţelul: „Am marcat dar acest gol nu ne-a adus nimic. Ne pare rău că nu am luat niciun punct, dar indiferent ce am făcut până acum noi ne-am câştigat dreptul de a juca aici".
Heiko Vogel - antrenor FC Basel: "Felicit echipa pentru că a câştigat şi sunt fericit din acest motiv. Acest joc a arătat însă că fotbalul este un sport spectaculos şi nu am fost siguri de victorie până la final. Nu m-am aşteptat că la 3-0 se putea întâmpla aşa ceva. Vreau să-i critic pe jucători pentru acest lucru, pentru că la un asemenea nivel nu poţi primi astfel de goluri. Nu am gândit o tactică pe contraatac şi cred că noi am fost mai aproape să marcăm golul de 4-2 decât a fost Oţelul să egaleze. Campioana României ar pune probleme serioase multor echipe din campionatul elveţian".

FC Oţelul Galaţi - FC Basel 1893 2-3 (0-3)
stadion National Arena, spectatori: 5.787
Au marcat: Giurgiu (min. 75), Antal (min. 81) respectiv F. Frei (min. 10), A. Frei( min. 14), Streller (min. 37)
Formaţii:
OÞELUL: Grahovac – Râpă, Perendija, Sârghi, Sălăgeanu – Giurgiu, Filip, Neagu (Viglianti ’68, Paraschiv ‚’84) ) – Antal, Pena, Iorga (S. Ilie ’66). Antrenor: Dorinel Munteanu.
BASEL: Sommer - Steinhofer, Abraham, Dragovici, Joo Ho Park - Shaqiri, Huggel (min. 44 Cabral ), Xhaka, F. Frei - Streller, A. Frei (min. 75 Chipperfield ). Antrenor: Heiko Vogel
cartonaşe galbene: Sălăgeanu (min. 33) respectiv Xhaka (min. 63), Cabral (min. 72)
Arbitru: Tom Harald Hagen
Asistenţi: Dag-Roger Nebben şi Frank Andas, (toţi din Norvegia).


Articole înrudite