20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Înfrângere în primul meci al anului pentru handbalistele de la CSM Galaţi
Înfrângere în primul meci al anului pentru handbalistele de la CSM Galaţi

CSM Galaţi a pierdut primul meci din 2019, în faţa Gloriei Bistriţa. Handbalistele antrenate de Vali Costea au cedat cu 26-31 şi s-au îndepărtat de obiectivul din acest sezon, salvarea directă de la retrogradare. Partida a fost echilibrată doar în primele minute, când golurile Elenei Livrinikj au ţinut echipa gălăţeană în meci. Ultima egalitate a fost în minutul 8, scor 4-4, iar din acel moment echipa oaspete s-a desprins, în special graţie contraatacului. Bistriţa a intrat la pauză cu un avantaj de cinci goluri şi a continuat să se distanţeze în partea secundă. CSM Galaţi s-a apropiat la două goluri cu un sfert de oră înainte de final. Cătălina Cioaric a marcat de la 7 metri şi a reaprins speranţele în tribune. Din păcate, însă, până la final gălăţencele au marcat doar de patru ori, în vreme ce Bistriţa a mai înscris şapte goluri. Pentru echipa gălăţeană au evoluat: Elena Şerban 5 intervenţii, Emilia Anghel 3 intervenţii - Cristina Marcu, Cristina Clisu 2 goluri, Denisa Şelever 2 g, Daciana Balaban, Cătălina Cioaric 2 g, Lăcrămioara Cîlici 5 g, Alla Sheiko 4 g, Mădălina Conache 2 g, Iulia Stroia 2 g, Raluca Tănasă, Ana Maria Gogu, Elena Livrinikj 7 g, Tamara Bokaric. Au absentat din cauza accidentărilor: Roxana Caragea şi Cristina Andriţa.

Declaraţii:
Horaţiu Paşca – antrenor Gloria Bistriţa: „Ştiam că o să fie un meci extrem, extrem de greu, că trebuie să fim foarte concentraţi şi, ştiţi cum e, în momentul în care revii după o pauză destul de mare, cine reuşeşte să prindă mai repede ritmul competiţiei are câştig de cauză. Şi cred că asta s-a întâmplat astăzi”.
Emilia Anghel – jucătoare CSM Galaţi: „Ne-am pregătit destul de bine în această perioadă, mai ales pentru meciul acesta, însă greşelile noastre au contat foarte mult în evoluţia scorului. Pur şi simplu cred că ne-am bătut singure”.
Daciana Balaban – jucătoare CSM Galaţi: „Am fost destul de moi astăzi, nu am dat maximum din ce am putut. Nu neapărat răceala e o scuză, dar din păcate ne-a afectat şi chiar ne pare rău. Era un meci pe care puteam să îl câştigăm”.

CSM Galaţi rămâne pe loc de baraj în Liga Florilor, dar s-a îndepărtat la 8 puncte de SCM Gloria Buzău, echipă aflată pe prima poziţie care asigură salvarea de la retrogradare. Cele două echipe se vor înfrunta duminică, de la ora 17.30 la Buzău în penultima etapă a turului, partida fiind transmisă pe TVR . Jucătoarele de la CSM Galaţi ştiu că meciul de la Buzău va fi unul foarte greu.

Declaraţii:
Daciana Balaban – jucătoare CSM Galaţi: „Ştiam de la început, indiferent de rezultatul de la Bucureşti că Buzăul are o echipă foarte bună, am jucat cu ele şi în meciuri de pregătire, le-am văzut şi în alte meciuri oficiale. Au echipă foarte bună, au un lot de jucătoare destul de numeros şi valoros, au făcut foarte multe achiziţii. Noi suntem zero achiziţii, aceleaşi fete şi niciun meci... Dacă astăzi am pierdut şi ele au făcut un meci bun, nu înseamnă că duminică rezultatul va fi net favorabil lor”.
Emilia Anghel – jucătoare CSM Galaţi: „Niciun meci nu seamănă cu celălalt. Am avut amical cu ele la Brăila, le-am văzut, le ştim, le-am studiat şi sper că nu ne vor surprinde cu nimic”.

Sursa foto: Sportul Ilustrat


Articole înrudite