18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ionuţ Lupescu: Echipele româneşti nu au realizat mai nimic în cupele europene, să vedem câte merg în grupe
Ionuţ Lupescu: Echipele româneşti nu au realizat mai nimic în cupele europene, să vedem câte merg în grupe

Fostul internaţional Ionuţ Lupescu a declarat, marţi seara, că echipele româneşti nu au realizat "mai nimic" în actuala ediţie a Conference League, precizând că aşteaptă să vadă câte din cele trei rămase în competiţie, Farul Constanţa, FCSB şi Sepsi OSK, vor ajunge în faza grupelor.
"Să vedem câte echipe se vor califica în grupe. Până la urmă n-am realizat mai nimic în cupele europene. Oglinda fotbalului românesc este fotbalul internaţional, iar dacă nu eşti reprezentat acolo la cel mai înalt nivel înseamnă că nu exişti. Toate echipele româneşti au şanse în turul acesta, dar nu le va fi uşor", a afirmat Lupescu, prezent la evenimentul în care echipa de handbal masculin CS Dinamo şi-a prezentat transferurile realizate în vederea următorului sezon.
Lupescu este de părere că disputele privind Stadionul Steaua şi închirierea acestuia de către FCSB sunt cauzate de faptul că legile din România sunt neschimbate de 50 de ani.
"Foarte bine că FCSB joacă în Ghencea. Până la urmă stadioanele sunt făcute să se joace fotbal pe ele. Sper să avem cât mai multe stadioane pline cu suporteri, ăsta e lucrul cel mai important. Nu ştiu dacă e normalitate că FCSB a revenit în Ghencea, nu ştiu exact care sunt problemele din punct de vedere juridic acolo, dar până la urmă dacă oamenii plătesc, de ce să nu joace pe Ghencea. Să nu uităm totuşi că acel stadion este unitate militară, aşa cum şi cel din «Ştefan cel Mare» este unitate militară. Din păcate, legile în România sunt ca acum 40-50 de ani când e vorba despre sport şi există foarte multe dispute... dacă sunt bani publici, dacă e sport, dacă e privat. Dinamo o să joace pe noul stadion din «Ştefan cel Mare», normal... o echipă avem, pentru ea se face stadionul", a precizat Ionuţ Lupescu.
România va fi reprezentată în turul 3 preliminar al Conference League de trei echipe, Farul Constanţa, FCSB şi Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, acestea urmând să joace cu FC Flora Tallinn (Estonia), FC Nordsjaelland (Danemarca), respectiv FC Aktobe (Kazahstan). CFR Cluj a fost eliminată în turul 2 preliminar al competiţiei de echipa turcă Adana Demirspor, scrie Agerpres.

Autor: Albert Gabriel OPRIŞAN


Articole înrudite