Liga 1 de fotbal se poate relua pe 2 sau 7 iunie Recomandat

Marți, 14 Aprilie 2020 12:24
Publicat în Sport
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Bucureşti a avut loc o videoconferinţă la care au participat reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal, ai cluburilor din Liga 1, ai Federaţiei Române de Fotbal şi ai sindicatului liber al jucătorilor AFAN şi după câteva ore de discuţii aprinse s-a stabilit ca Liga 1 să se reia pe 2 sau 7 iunie.
„S-a discutat despre reluarea campionatului şi s-a ajuns la concluzia că ideal ar fi să se înceapă pe 2 sau maximum pe 7 iunie. Dar asta depinde de momentul în care se va relua pregătirea, pentru că s-a hotărât ca jucătorii să aibă cel puţin trei săptămâni de pregătire. Va fi oricum comprimat destul de mult campionatul. Adică va începe pe 2 sau 7 iunie şi trebuie să se încheie în 26 iulie. Toată lumea care a participat la videoconferinţă, cluburile din Liga I, LPF şi deţinătorul de drepturi (...) doreşte să se reia campionatul şi să se joace toate meciurile rămase de disputat. Nimeni nu se gândeşte la scenariul ăla de îngheţare a campionatului. Nu se ia în calcul aşa ceva acum. Nu s-a discutat nimic legat de prezenţa spectatorilor la meciuri (...) adică e destul de clar că se va juca fără spectatori ţinând cont de situaţia actuală. Iar în ceea ce priveşte prelungirea contractelor jucătorilor s-a ajuns la concluzia că pentru a fi valabile până la sfârşitul sezonului competiţional trebuie făcută o propunere către federaţie. Adică e nevoie de modificare a regulamentului la nivel de Comitet Executiv pentru ca apoi să poţi negocia cu jucătorii“, a declarat pentru Agerpres, Emilian Hulubei, preşedintele AFAN.
Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunţat, într-un comunicat de presă remis după videoconferinţa organizată, luni, cu reprezentanţii celor 14 cluburi, că termenul limită pentru obţinerea licenţei de Liga I, ediţia 2020-2021, va fi prelungit cu o lună.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu