07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Meciul cu Gaz Metan a început foarte bine pentru gălăţeni. Dorinel Munteanu a reuşit să-şi aşeze foarte bine echipa în teren, iar absenţele lui Sârghi şi Sălăgeanu nici nu s-au observat. Oţelul a dominat clar începutul de meci. Chiar în primul minut Paraschiv reia periculos, dar balonul ocoleşte poarta medieşenilor. Peste două minute Perendja îşi trece şi el în cont o ocazie, dar lovitura sa de cap trece milimetric pe lângă. După zece minute de la startul jocului, Pleşca respinge incredibil un şut de la 25 de metri. În minutul 15 Viglianti reia spectaculos din 20 de metri. Fără emoţii pentru Pleşca. Eric, golgheterul Ligii I, semnează cea mai mare ocazie a meciului: şutul său din 16 metri central este respins in extremis de Grahovac în minutul 17. O fază controversată s-a consumat în min. 20, când centralul Haţegan a închis ochii la un henţ clar ca lumina zilei al medieşeanului Fl. Lazăr. După alte patru minute Munteanu trage periculos, dar Grahovac este la post şi reţine de pe colţul scurt. Prima repriză se încheie cu ocazia lui Ochiroşii care nu-şi cadrează trasorul expediat din 11 metri lateral stânga.

Descătuşarea din partea a doua

Repriza a doua a fost dominată de roş-al-albaştri, deşi Mediaşul a mai echilibrat jocul. Totuşi prima ocazie îi aparţine lui Antal care reia surprinzător cu capul din 6 metri, după un vole al lui Giurgiu, dar Pleşca este la post şi reţine. În minutul 56 Eric trimite puţin pe lângă colţul lung din 25 de metri. Apoi, în min. 59 Akaki reia cu capul din 11 metri central, balonul ocoleşte de puţin ţinta. Deschiderea scorului are loc logic. În minutul 74 Paraschiv finalizează un contraatac fulger al celor de la Oţelul pornit de Viglianti, care l-a deschis pe dreapta pe Antal. Acesta centrează perfect în şase metri, iar Para împinge balonul în poartă. 0-1. Dudiţă trimite milimetric pe lângă colţul lung al porţii Oţelului în minutul 78. Apoi, în minutul 83 Grahovac intervine salvator la lovitura de cap a lui Akaki. Victoria Oţelului este pecetluită în minutul 88, când Paraschiv reuşeşte "dubla" la finele unei acţiuni superb construite de gălăţeni. 0-2.


Gaz Metan – Oţelul Galaţi 0-2 (0-0)
Stadion „Gaz Metan”, spectatori: 5000
Au marcat: Paraschiv (min. 74 şi min. 88)
Formaţii:
Gaz Metan: Pleşca – Trtovaci, Fl. Lazăr, Akaki, Markovici – Kubala (min. 73 Dudiţă), Hoban - Al. Munteanu, Eric, Pârvulescu (min. 69 Del Campo) - Silvăşan (min. 58 Liţu). Antrenor: Cristi Pustai.
Oţelul Galaţi: Grahovac  – Râpă,  Sg. Costin, Perendija, S.Ilie – Neagu (min 90+2 Pena), Giurgiu – Antal (min. 84 Cojoc), Viglianti, Ochiroşii (min. 56 Iorga) – Paraschiv. Antrenor: Dorinel Munteanu.
Cartonaşe galbene: Silvăşan (min. 47) respectivPerendija (min.33)
Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad)
Asistenţi: Octavian Şovre (Oradea) şi Sebastian Stoianof (Constanţa)


Articole înrudite