28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„New Oţelul” a pierdut la scor de forfait
„New Oţelul” a pierdut la scor de forfait

Liga a II-a de fotbal a debutat sâmbătă, când s-au disputat partidele primei etape din sezonul 2015-2016. Oţelul s-a deplasat la Clinceni, unde a întâlnit formaţia Academica. Cu cinci jucători sub 18 ani, mulţi debutanţi în eşalonul secund, trupa pregătită de Daniel Florea nu a prins o zi bună şi nu a avut nicio şansă în faţa unui adversar clar mai valoros şi mai experimentat. Soarta meciului s-a decis încă din prima repriză, când gazdele au marcat de două ori, prin gălăţeanul Andrei Antohi, fiul legendei oţelare şi a fotbalului din oraşul de la Dunăre, Puiu Antohi, şi Neagu, care a transformat penaltiul acordat pentru faultul lui Codreanu. Roş-alb-albaştrii, care au fost susţinuţi de 50 suporteri inimoşi, ce menţin viu spiritul Oţelului, nu şi-au creat decât vreo două ocazii pe durata celor 90 de minute. Mai mult chiar, în prelungiri, Academica a mai marcat şi cel de-al treilea gol pe contraatac. Rezultat final: Academica Clinceni - Oţelul 3-0 (2-0). Echipa gălăţeană a început jocul cu următorul 11: Grecu - Marus, Cojoc, Ioniţă, Murgoci - V.Ştefan, I.Codreanu - Sefer, Stănescu, Stoian - Chipirliu. Au mai intrat: Blănaru, Dajbog, Ed. Dumitru. 

Celelalte rezultate din seria I: Rapid - CS Baloteşti 3-0, Dunărea Călăraşi - SC Bacău 1-1, Ceahlăul P. Neamţ - Farul Constanţa 2-0, Dacia Unirea Brăila - Rapid Suceava 1-0, Bucovina Pojorâta - Gloria Buzău 2-2. ACS Berceni a stat după ce FCM Dorohoi s-a retras din campionat în ultima clipă. În aceste condiţii, din seria I va retrograda o singură echipă, ocupanta locului XIII la finalul sezonului regulat. 

O veste excelentă pentru fanii roş-alb-albaştri a venit vineri, când cei de la Arcelor Mittal l-au anunţat pe directorul sportiv Cristi Munteanu, care a refuzat să comenteze ştirea apărută în presa centrală că ar pleca la Dinamo în această săptămână, că au semnat contractul şi că fosta campioană din 2011 va juca tot turul pe stadionul Oţelul. Marţi, la Galaţi va sosi cineva de la Federaţie, pentru a reomologa stadionul. Primul joc acasă pentru echipa oţelară va fi pe 5 septembrie, cu Dunărea Călăraşi.


Articole înrudite