13 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
«Nu am văzut o organizare deosebită la Campionatul Mondial din Islanda»
«Nu am văzut o organizare deosebită la Campionatul Mondial din Islanda»

Rep.: - Aţi făcut parte din delegaţia României la Campionatul Mondial de hochei din Islanda. Cum s-au comportat jucătorii de la Dunărea?

Mihai Brandabur: - Dintre jucătorii convocaţi au lipsit Szocs Szabolcs şi Istvan Nagy. Au fost prezenţi în schimb Onodi, Goga, Flinta, Lorincz, Papp, Mihaly şi Irimia. Aproape toţi au avut prestaţii foarte bune. Mihaly a fost golgeter, iar Onodi a împărţit poarta cu Adrian Catrinoi. Suntem mândri de ceea ce au realizat hocheiştii noştri în Ţara Gheţurilor.

 

Rep.: - România a repurtat numai victorii. Aţi avut emoţii la vreo partidă?

Mihai Brandabur: - Noi am plecat de la început pe ideea că ne calificăm. Ştiam valoarea echipelor pe care le întâlnim. Cu Islanda aveam un semn de întrebare, pentru că era ţara gazdă, dar după ce am învins Belgia nu s-a mai pus problema echipei care va ocupa primul loc. Ultima partidă cu Islanda a fost importantă pentru stabilirea echipei care va ocupa locul 2. Am învins Islanda pentru că aşa ne propusesem, astfel că Belgia a ocupat locul 2.

 

Rep.: - Credeţi că locul României este în grupa în care a promovat acum?

Mihai Brandabur: - Da, aşa cred. Mai cred însă că va fi greu să ne menţinem în această grupă. Acolo sunt echipe puternice precum Estonia şi Lituania, care au mare tradiţie în hochei. Trebuie să jucăm mai bine decât în Islanda pentru a nu retrograda din a doua grupă valorică.

 

Rep.: - Organizarea competiţiei a fost la cel mai înalt nivel?

Mihai Brandabur: - Nicidecum. A fost o competiţie modestă. Nu am văzut nimic ieşit din comun. Patinoarul pe care s-au disputat meciurile semăna cu cel din Gheorgheni. Publicul nu a dat năvală decât la partidele Islandei. Mă aşteptam să fie mai mulţi spectatori la celelalte partide. Nu ştiu cât iubesc islandezii hocheiul. Islanda a organizat această competiţie pentru că şi conducerea Federaţiei Internaţionale de Hochei are interes să promoveze acest sport în toate ţările din lume.

 

Rep.: - Dacă s-ar fi desfăşurat această competiţie în România, la Galaţi, Miercurea Ciuc sau Braşov, interesul ar fi fost mai mare?

Mihai Brandabur: - Sunt convins de acest lucru. Islandezii nu au avut un buget mare pentru această competiţie şi acest lucru s-a văzut. Ei fac abia primii paşi în hochei. Nu cred că au mai mult de 4 echipe în campionat. Rejkjavik, capitala, înglobează aproape jumătate din populaţia ţării. E un oraş frumos, dar foarte scump.

 

Rep.: - Credeţi că avem perspective frumoase cu echipa naţională?

Mihai Brandabur: - Avem jucători valoroşi. Unii dintre aceştia au fost convocaţi, dar nu au putut veni din diferite motive. Mai aveam jucători mai valoroşi decât unii componenţi ai lotului. Putem să facem un lot mai bun pentru sezonul viitor. Faptul că avem un nivel mai ridicat al campionatului ajută mult echipa naţională de hochei.


Articole înrudite