04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Nu ştiu unde voi boxa, dar nu contează, atâta timp cât sunt acasă”
„Nu ştiu unde voi boxa, dar nu contează, atâta timp cât sunt acasă”
În cadrul unei conferinţe de presă susţinute joia trecută, Lucian Bute a anunţat oficial că următorul meci al său pentru titlul mondial se va disputa în România, pe data de 9 iulie. În perioada următoare, Lucian îşi va afla şi adversarul, care va fi ales de Interbox şi IBF. Challengerul obligatoriu din partea IBF este Jean Paul Mendy, dar în cărţi ar putea intra şi câştigătorul turneului Super Six. Cele mai mari şanse să dispute finala o au britanicul Carl Froch, care deja început un război psihologic cu Lucian Bute, şi Andre Ward, un american de asemenea neînvins la categoria supermijlocie.
”De când am devenit campion mondial, îmi doresc să boxez în România. Vreau să îmi promovez ţara şi să fac din acest meci un eveniment mondial. Nu ştiu unde voi boxa, dar nu contează, atâta timp cât sunt acasă. Nici adversarul nu e important, sunt pregătit pentru oricine”, a declarat Bute.
Locaţia evenimentului încă nu a fost stabilită, dar organizatorii iau în considerare sala Romexpo sau Sala Polivalentă, unde Lucian Bute deja a efectuat „vizite de lucru”. Cât despre cantonamentul lui Bute, acesta cel mai probabil se va pregăti pentru început în Canada, iar în apropiere de eveniment, pentru acomodarea la fusul orar, undeva în Europa. Nu în România, pentru a se feri de atenţia mass-media şi a fanilor, care i-ar putea dezechilibra concentrarea. Gălăţeanul şi-a apărat cu succes titlul mondial IBF la categoria supermijlocie pentru a şaptea oară consecutiv, după ce l-a învins pe irlandezul Brian Magee, prin KO tehnic în repriza a zecea, într-un meci disputat la Montreal.

Articole înrudite