04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dorinel Munteanu a început cu o mutare surprinzătoare: Ibeh a fost titularizat în primul 11. Nigerianul a vrut să confirme încrederea ce i s-a acordat şi a reuşit să deschidă scorul încă din min.8, când a fructificat cu o lovitură de cap un corner executat de Iorga. De altfel, liderul Ligii I a început foarte bine partida iar în min.6 Ibeh a centrat perfect pentru S. Ilie care a reluat cu capul în transversală. Abia în min.17 gazdele au ameninţat pentru prima oară poarta lui Grahovac când centrarea ex-gălăţeanului Apostol a fost reluată de Rusescu dar fundaşii Oţelului au respins fără probleme. Roş-alb-albaştrii vor trece pe lângă cel de-al doilea gol în min.22, când Pena a reluat cu capul dar golkeperul Curcă a scos de sub bară. A urmat apoi o perioadă în care Unirea a preluat iniţiativa dar nu şi-a creat ocazii importante. Au existat două faze controversate: prima în min.25, când s-a solicitat penalti la un duel Rusescu - Sârghi, petrecut în careul gălăţean, iar cea de-a doua în min.34, când Sârghi a greşit pasa spre propriul portar iar apoi a avut o intervenţie imprudentă în marginea careului asupra lui Răzvan Pădureţu.

Conform planului

După pauză, formaţia pregătită de Marian Pană s-a avântat în atac, dar a căzut în capcană. Elevii lui „Munti” au profitat din plin, aplicând ceea ce ştiu ei mai bine lecţia contraatacului. Ocaziile lui S. Ilie (min.59) şi Iorga (min.68) au prevestit cel de-al doilea gol. Acesta a picat cu un sfert de oră înainte de final, atunci când nou intratul Filip l-a angajat pe Iorga iar acesta nu a mai greşit ţinta. Tabela de marcaj a fost închisă în cel de-al treilea minut de prelungiri, când Punosevac a reuşit primul său gol în tricoul Oţelului. Echipa fanion a oraşului nostru acumulează astfel 52 de puncte şi se menţine în fotoliul de lider şi după cea de-a XXV-a etapă din Liga I.

Unirea Urziceni - FC Oţelul Galaţi 0-3 (0-1)
stadion „Tineretului”, spectatori: 1.500
Au marcat: Ibeh (min.8), Iorga (min.75), Punosevac (min.90±3 )
Formaţii:
Unirea Urziceni: G. Curcă - Mustaţă (min.44 Mihalcea), Mera, Teuşan, V. Lupu - Blay, R. Pădureţu (min.82 Al. Pădureţu) - Tobă (min.75 Senin), Apostol, Pătraş - Rusescu. Antrenor Marian Pană.
Oţelul Galaţi: Grahovac - Râpă, Sârghi, Costin, Sălăgeanu - Neagu, Giurgiu - Ibeh (min.73 Filip), Iorga, S. Ilie (min.61 Buş) - Pena (min.86 Punosevac). Antrenor Dorinel Munteanu.
cartonaşe galbene: Rusescu (min.40) respectiv Iorga (min.55)
Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti)
Asistenţi: Aurel Oniţă (Constanţa) şi Florin Păunescu (Rm. Vâlcea)


Articole înrudite