14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Chiar dacă multă lume prevestea un dezastru, dracul nu a fost aşa de negru. Fără îndoială, campioana României a reuşit cel mai bun joc al ei din acest sezon, dar asta nu i-a ajutat să obţină şi un rezultat favorabil. Surprinzător, formaţia lui Dorinel Munteanu a avut iniţiativa în prima jumătate de oră, când s-a instalat în jumătatea adversă. Mai mult chiar, şi-au creat şi câteva ocazii, cea mai importantă fiind irosită de Filip (min. 27), deosebit de activ în acest joc, după o acţiune personală încheiată cu un şut care din păcate nu a nimerit cadrul porţii lui Lindegaard. Cei de la MU au fost surprinşi de replica primită sau poate ne-au tratat de sus dar s-au trezit la viaţă după o oră de la fluierul de start, când a ieşit la rampă „vulpoiul” Rooney, care a deschis scorul, transformând un penalti scos la henţul lui Costin. Un lucru lăudabil este faptul că Oţelul nu a cedat, iar speranţele au renăscut după eliminarea căpitanul Vidic, care l-a faultat dur pe Giurgiu. Lipsa de experienţă şi poate teama unui rezultat istoric, de care am fost mai aproape ca oricând, le-a turnat plumb în ghete lui Antal, Pena sau Punosevac, care puteau să egaleze. La una din fazele de final, Rooney l-a păcălit pe Antal, care l-a agăţat în suprafaţa de pedeapsă şi a transformat cea de-a doua lovitură de la punctul cu var.
Declaraţii:
Dorinel Munteanu - antrenor FC Oţelul: „Sincer, am pierdut nemeritat. Sunt dezamăgit de rezultat, nu poţi fi mulţumit când pierzi, chiar dacă e vorba de Manchester. Pe teren nu evoluează palmaresul, ne-am luptat în multe momente de la egal la egal. Jucătorii mei au făcut, per ansamblu, un joc foarte bun. A fost adevărata mea echipă, nu cea din campionat. Însă lipsa de experienţă şi naivitatea unora dintre eu au făcut să pierdem la un scor prea mare. Maturitatea şi şmecheria unor jucători foarte valoroşi au făcut diferenţa. Încă putem să acumulăm puncte, sunt sigur că echipa îşi va regăsi cadenţa. Veţi vedea!”.
Marius Stan - director general FC Oţelul: „Nu am sperat foarte mult înainte de joc, dar apoi am avut speranţe. A fost evident că Manchester nu a fost în forma cea mai bună. Noi am muncit, jucătorii s-au ridicat la nivelul aşteptărilor. Norocul ne-a părăsit. La Basel puteam lua un punct, cu Benfica puteam să egalăm fără să merităm, iar acum ne-am bătut de la egal la egal. Până la urmă e vorba de experienţă. La fotbal, cu «dacă» poţi să câştigi titluri mondiale. Dorinel nu are niciun fel de problemă, este la noi, nu putem emite pretenţii în faţa unei forţe mari ca Manchester. Manchester sărbătoreşte 25 de ani cu Ferguson, noi 25 de săptămâni de când avem nocturnă."
Alex Ferguson - manager Manchester: „Nu am avut noroc, am fost echipa mai bună. Am întâlnit o echipă care munceşte mult. Antrenorul Oţelului ar trebui să fie mulţumit de băieţii lui, nu e uşor să alergi după minge 90 de minute."
Liviu Antal: „A fost cel mai galonat meci în care am jucat. Nu a fost cel mai greu meci, mai dificil ne-a fost cu Benfica. N-au fost peste noi. Am pierdut pe mâna mea, am făcut două greşeli la goluri, sunt supărat şi le cer scuze colegilor".
Cornel Râpă: „Păcat că am luat bătaie, cu mai mult tupeu şi mai multă şansă puteam face altceva. Noi suntem de vină, ne-am creat ocazii, am fi putut marca, dar nu am avut noroc. Se pot face puncte în această grupă, dar trebuie să eliminăm greşelile pe care le-am făcum meci de meci până acum.”
Sergiu Costin: „Iar am fost aproape să egalăm o mare putere europeană, dar n-am reuşit. Vom încerca până vom izbuti."

FC Oţelul Galaţi - Manchester United 0-2 (0-0)
stadion National Arena Bucureşti, spectatori: 30.000
A marcat: Rooney (min. 64 şi min. 90, ambele din penalti)
Formaţii:
FC Oţelul (antrenor Dorinel Munteanu): Grahovac - Râpă, Costin, Perendija, Sălăgeanu - Neagu (min. 72 Pena), Filip, Giurgiu - Antal, Punosevac (min. 87 Viglianti), Frunză (min. 83 S. Ilie).
Manchester United (antrenor Sir Alex Ferguson): Lindegaard - Fabio (min. 76 Jones), Vidic, Smalling, Evra - Valencia (min. 71 Evans), Anderson, Nani, Carrick - Rooney, Hernandez.
cartonaşe galbene: Râpă (min. 52), Perendija (min. 56 şi min. 89), Neagu (min. 62), Costin (min. 64), Giurgiu (min. 81) respectiv Carrick (min. 56)
cartonaşe roşii: Perendija (min. 89) respectiv Vidic (min. 67)
Arbitru: Felix Brych
Asistenţi: Thorsten Schiffner şi Mark Borsch
Asistenţi suplimentari: Christian Dingert şi Tobias Welz, toţi din Germania


Articole înrudite