20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Octav-George Călin a pornit din Măstăcani şi a ajuns campion naţional
Octav-George Călin a pornit din Măstăcani şi a ajuns campion naţional

La Arad, în perioada 9-12 iulie în Sala Polivalentă s-au desfăşurat meciurile din cadrul Campionatului Naţional Individual de Judo Under 13 şi 12 masculin şi feminin. Prima zi de competiţie s-a încheiat pentru judoka de la CSS Galaţi cu o clasare pe locul VII a sportivului Dragoş Covaci, la categoria 46 kg.

Duminică s-au aliniat pe tatami competitorii nivelului Under 12. În recalificări la categoria 32 kg, Riana Tăune şi colegul ei Munteanu George la categoria 38 kg au fost opriţi de adversarii lor în lupta pentru cucerirea medaliilor de bronz, clasându-se pe locul V.

La categoria 42 kg CSS Galaţi a fost reprezentat de judoka Octav-George Călin care a reuşit să aducă acasă Titlul de Campion Naţional. Acest rezultat este unul încununat după o frumoasă poveste care a început în urmă cu patru ani, când profesorul Marian Patrichi s-a titularizat la Şcoala Gimnazială „Gh. Poalelungi”Măstăcani şi la propunerea profesorului Ion-Ene Mircea şi susţinerea conducerii şcolii a pornit cercul de judo cu copii din Măstăcani. Printre acei copii se află şi campionul de astăzi care a păşit pe tatami cu paşi timizi dar încrezător. Oameni cu suflet mare, primarul comunei Măstăcani, Ilie Dănuţ şi consilierul local Vieru Iulian au crezut în aceşti copii şi au făcut eforturi pentru a-i sprijini şi asigura participarea la antrenamentele desfăşurate în Galaţi. Comuna din judeţul nostru se poate mândri cu copii inimoşi şi muncitori care au reuşit în acest an competiţional să fie finalişti ai campionatelor naţionale pe nivele de vârstă: Vieru Andrei, Grigoraş Andrei,  Tanvuea Cristi, Munteanu George, Roşu Valentin, Păun Marian. La Naţionalele de la Arad o evoluţie bună au avut şi judoka Andra Fătu, Vlad Lăcătuş, Viorel Eiler. Cei doi profesori Adriana Neofit şi Marian Patrichi mulţumesc celor care le-au fost alături şi doresc tuturor copiilor judoka o vacanţă plăcută pe măsura muncii depuse în acest campionat.


Articole înrudite