28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Olimpica Ana Maria Gavrilă a câştigat cu România Jocurile Mediteranene
Olimpica Ana Maria Gavrilă a câştigat cu România Jocurile Mediteranene

Naţionala de cadete a României pregătită de Marius Dănuleţ, Mihaela Ciobotaru, Eugen Ciulei, kinetoterapeut gălăţeanca Andreea Corban, a participat cu succes la cea de- 15-a ediţie a Jocurilor Mediteranene la handbal ce s-a defăşurat la Podgorica. Tricolorele, cu Ana Maria Gavrilă în lot, jucătoare legitimată la ACS Lucian Bute Galaţi unde este pregătită de antrenorii Daniela Goldic şi Nicoleta Vlad au reuşit în Sâmbata Mare să se claseze pe primul loc după ce a obţinut şase victorii din cele şapte meciuri disputate.

România a înregistrat rezultatele: 20-16 (5-6, 8-6, 7-4) cu Spania, 27-16 (12-7, 7-4, 8-5) cu Kosovo, 16-20 (4-7, 7-6, 5-7) cu Muntenegru, în grupa A, 21-12 (8-1, 6-6, 7-5) cu Croaţia, 28-12 (8-1, 9-3, 11-8) cu Turcia, 19-16 (8-4, 5-6, 6-6) cu Croaţia, în semifinale şi 20-18 (5-5, 7-7, 8-6) cu Muntenegru, în finala mare.

„A fost un turneu cu multe meciuri care mi-au adus o experienţă unică. A fost a doua competiţie internaţională la care am participat alături de echipa naţională de cadete a României. Am încheiat pe locul 1 învingând ţara gazdă în finală. Muncind  şi luptând în fiecare meci pentru România. Sunt mândră de colegele mele şi de tot ce am realizat alături de acestea”, ne-a povestit Ana la revenirea în ţară.

Ultima victorie a fetelor noastre din faţa gazdelor se pare că i-a supărat pe organizatori care la festivitatea de premiere invocând faptul că România nu face parte din Confederaţia meditaraneană, organizatorii au acordat locul 1 echipei din Muntenegru, chiar dacă a pierdut finala în faţa echipei noastre. România, care a avut trei jucătoare în echipa ideală a competiţiei: Teodora Damian, golgetera turneului, Ana Şerban - cel mai bun inter stânga, Alexia Niţă - cea mai bună extremă stânga, este învingătoarea morală a Jocurilor Mediteranene dar factorii responsabili de la Federaţia Română de Handbal, ocupaţi mai mult cu alegerile din 28 aprilile vor putea explica cum s-a ajuns în această situaţie ruşinoasă în primul rând fetelor care nu s-au putut bucura pe deplin de succesul lor cât şi opiniei publice.


Articole înrudite