10 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelarele, pas important spre Cupa EHF
Oţelarele, pas important spre Cupa EHF
HC Oţelul – CSU Neptun Constanţa 28-26 (15-11)
sala Siderurgistul, spectatori: 200
Arbitri: Pavel - State (ambii din Buzău);
Oţelul (antrenor Alexandrina Soare): Bobeică (16 intervenţii), Bocăneală (3 intervenţii) - Druţu 9 goluri, Manda 8g, Bodîrlău 4g, Tudor 3g, Cioaric 3g, Pavăl 1g, Curtean, Trandafir, Gheorghe, Artean,
Neptun (antrenor Florin Pera): Petrescu (10 intervenţii), Sitenko (4) - Ghionea 6g, Enescu 6g, Iovănescu 5g, Ionescu 2g, Şeiko 2g, Cârstea, Dincu, Mărginean, Roiban şi Strungaru - câte un gol;
Aruncări de la 7m: Oţelul - 4 (4 transformate), Neptun - 7 (3). Minute de eliminare: 10-6.

Evoluţia scorului: 2-1 (min.3), 2-3 (min.7), 6-3 (min. 17), 10-5 (min. 20), 12-9 (min. 25), 16-11 (min.32), 21-14 (min.40), 21-16 (min.43), 24-17 (min.43), 27-26 (min.59)

Meciul de Galaţi a avut miză pentru ambele echipe în ciuda obiectivelor diferite. După remiza dintre Braşov şi Zalău, handbalistele pregătite de Alexandrina Soare aveau nevoie de o victorie care să le asigure în proporţie de 95% locul cinci şi participarea în viitorul sezon al Cupei EHF. Partida a fost echilibrată în primele 10 minute, după care oţelarele au preluat iniţiativa şi s-au desprins la un moment dat la şapte goluri, părând că au scăpat în învingătoare. Aşa s-a şi întâmplat deşi finalul a fost dramatic, constănţencele apropiindu-se la un singur punct în ultimul minut, după două reuşite consecutive ale pivotului Alexandra Iovănescu. Socotelile s-au încheiat definitiv cu 20 de secunde înainte de fluierul final, când celălalt pivot, Manuela Manda, a marcat şi a declanşat bucuria în tribune. O evoluţie importantă la această victorie din tabăra Oţelului au avut portarul Cristina Bobeică şi internaţionala Diana Druţu. De remarcat şi inspiraţia antrenoarei Alexandrinei Soare, care a decis să schimbe portarul la două aruncări de la 7 metri, iar Ramo a reuşit să le apere. Oţelarele au ajuns la cota 27 de puncte, consolidându-şi poziţia a cincea în clasamentul LN.

Declaraţii:
Manuela Manda – jucătoare HC Oţelul: „Un meci dificil, aşa cum ne aşteptam, după rezultatul din tur. Am jucat timorate în unele momente ale jocului, un pic relaxate şi dacă nu am fi făcut atâtea greşeli, victoria ar fi fost mai concludentă. A fost un joc disputat, plăcut publicului şi, probabil, interzis cardiacilor. Vom încerca să ne menţinem poziţia din clasament şi pe spatele nostru să mai scoatem punct din deplasare”.
Florin Pera – antrenor CSU Neptun: „A fost un joc în care noi ne-am pus speranţe, ne-am dorit un punct. Am început greu, dar am revenit şi finalul ne-a aparţinut iar cu puţină atenţie ne-am fi putut atinge obiectivul. Dar am ratat foarte mult, chiar şi patru aruncări de la 7 metri. Am pierdut pe mâna noastră, dar pe final, la 27-26, a fost un fault în atac al lui Curtean nesancţionat. Am făcut un joc bun, care ne dă speranţe la jocul de totul sau nimic de sâmbătă cu Romanul. Neptun nu este o echipă care să retrogradeze, în opinia mea”.


Articole înrudite