03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelarii au câştigat, dar au nevoie ca de aer de bani de la Primărie. Studenţii, primul punct din deplasare, lieştenii, încă un eşec
Oţelarii au câştigat, dar au nevoie ca de aer de bani de la Primărie. Studenţii, primul punct din deplasare, lieştenii, încă un eşec

La sfârşitul săptămânii trecute au fost programate meciurile din runda a 6-a. Două dintre echipele gălăţene au evoluat vineri. CSU Dunărea de Jos s-a deplasat la Tg. Neamţ unde a întâlnit pe Ozana. Duelul dintre cele două nou promovate a fost aprig şi în cele din urmă s-a încheiat nedecis. Studenţii pregătiţi de Cătălin Savu şi Eugen Baştină au intrat la vestiare în avantaj, după golul reuşit de Bădilaş în minutele de prelungire a primei reprize, gazdele au revenit şi au egalat în prima treime din partea a doua după care în ciuda ocaziilor avute de gălăţeni în special, tabela a rămas nemodificată. Rezultat final: 1-1. CSU Dunărea de Jos a început cu 11-le: Enache - Ivaşcu, Morogan, Moise, Manea - Bădilaş, Chiriac, Lovin, Perju - Ţuiu, Grigoraş.
Sporting a avut misiune imposibilă la Bacău cu Aerostar, o echipă cu pretenţii îndreptăţite la promovarea în eşalonul secund. Lieştenii au început mai bine ca de obicei şi au dominat primele 20 de minute fără însă să concretizeze pe tabelă. Băcăuanii, cu o echipă foarte bună şi un buget pe măsură, s-au scuturat, au revenit în meci şi au dus lucrurile pe făgaşul normal. Rezultat final: 3-1, unicul gol pentru Sporting fiind izbutit de Stan în min.90+1. Antrenorul Doru Balmuş a trimis pe teren garnitura: Vădeanu - Dumitru, Gîţă, Dima, Tudor, Constantinescu, Mihu, Stan, Nica, Bîrlădeanu, Dănăilă. Au mai intrat: Adamache şi Iancu.
Singura echipă care a evoluat acasă a fost SC Oţelul, care sâmbătă a primit vizita celor de la Şomuz Fălticeni. În ciuda situaţiei financiare precare, oţelarii pregătiţi de Alexandru Ciobanu au jucat cu elanul specific tinereţii majorităţii componenţilor lotului şi au obţinut o victorie concludentă, scor final: 3-0, marcatori: Matei, Munteanu şi puştiul de 17 ani Grădinaru. 1.500 de spectatori şi-au manifestat ataşamentul faţă de echipa favorită care însă fără un sprijin financiar urgent de la Primărie riscă să fie depunctată şi chiar neprogramată din cauza datoriilor faţă de foştii jucători. 11-le de start: Ursu - Stoian, Puţanu, Ghiocel, Manău - Bordieanu, Crihană, Munteanu, Dima - Ţicămucă, Matei. Au mai intrat: Cîrjan, Grădinaru, Pleşa, Drăgan. Situaţia din clasament după şase etape se prezintă astfel: SC Oţelul 15 puncte, locul 3; Sporting 4 p, locul 14; CSU Dunărea de Jos 3 p, locul 15. Etapa viitoare, pe 5 octombrie, echipele gălăţene vor juca astfel: CSU Dunărea de Jos - Ceahlăul P.Neamţ, Sporting Lieşti -..., CSM Bucovina Rădăuţi - SC Oţelul.


Articole înrudite