20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un punct uriaş obţinut în faţa campioanei absolute de fetele de la FC Universitatea Galaţi
Un punct uriaş obţinut în faţa campioanei absolute de fetele de la FC Universitatea Galaţi

FC Universitatea Galaţi, cu tricouri noi a arătat şi o faţă nouă. Meciul de duminică de pe Siderurgistul cu Universitatea Olimpia Cluj Napoca a fost pregătit ca la carte de antrenorul Alex Caracaş. „Panterele Negre” şi-au respectat cu brio sarcinile de joc şi au obţinut un punct uriaş în confruntarea cu campioana absolută din ultimul deceniu în România. Partida a fost interesantă, clujencele au deschis scorul din penalti după jumătate de oră, dar decarul echipei gălăţene, Monica Benţoiu, a restabilit egalitatea după doar cinci minute la o fază în care un rol important l-a avut, tot ea irosind din poziţie 1-1 cu portarul advers şansa să facă dubla şi să-şi aducă echipa în avataj. Finalul incendiar, Lidia Moacă a executat bine un penalti în min.70 scos de sub bară de portarul campioanelor.
„Am fost atât de sigură pe mine şi am tras în dreapta la semiînălţime, nu mă aşteptam să reuşească portarul să respingă. Sunt puţin dezamăgită că nu am obţinut toate cele trei puncte”, ne-a spus la final căpitanul FCUG. Apoi clujencele au avut om în plus după eliminarea lui Vali Ivan, au atacat în valuri, dar reduta gălăţeană în frunte cu moldovencele Natalia Munteanu şi Olga Cuşinova a rezistat eroic. Nota maximă trebuie acordată liniei de mijloc de la FCUG care a făcut diferenţa. Rămâne regretul că ne-a lipsit internaţionala Under 19 Carmen Marcu. Cu ea vârf de lance cine ştie care ar fi fost deznodământul final. „Le mulţumesc fetelor că au luptat pentru visul lor. Puteam face la un moment dat 2-1, dar probabil emoţiile au fost mult prea puternice. Probabil meciul ne-a luat prin surprindere pe toţi. Asta îmi doresc tot timpul de la ele: curaj, perseverenţă şi aşa cum le-am transmis şi azi, «Fiţi Războinice, fetelor!!!». Mulţumim suporterilor care au fost prezenţi în tribune şi ne-au susţinut”, a declarat la finalul partidei antrenorul gălăţean Alexandru Caracaş. Rezultat final: FC Universitatea Galaţi - Universitatea Olimpia Cluj Napoca 1-1. Golul nostru a fost marcat de Monica Benţoiu în min.35. FCUG a aliniat formula: Natalia Munteanu - Maria Stamate, Alexandra Ivan, Olga Cuşinova, Valentina Ivan - Cristina Cerescu, Lidia Moacă, Iriska Topal - Monica Benţoiu, Tabita Croitoru, Andreea Surcică. Au mai intrat Nicoleta Lepădatu şi Ana Arnăutu. Felicitări tuturor fetelor şi staff-ului, pentru FCUG continuă lupta pe trei fronturi: Liga 1, Under 15 şi Under 13 şi totodată tragem un semnal că merită şi nu trebuie abandonată de toţi cei care sunt în măsură să o sprijine financiar.
După patru etape, FC Universitatea ocupă locul 5, cu şapte puncte, la două lungimi de podiumul Ligii 1. Etapa viitoare, programată pe 13 octombrie, FC Universitatea va întâlni nou promovata Piroş Security Arad, în deplasare. Următorul joc oficial pe teren propriu este programat pe 20 octombrie cu Independenţa Baia Mare.

Sursa foto: Sportul Ilustrat


Articole înrudite