30 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FC Oţelul Galaţi - Rapid Bucureşti 2-0 (1-0)
stadion Oţelul, spectatori: 7.000
Au marcat: Antal (min. 28) şi Iorga (min. 63)
Formaţii:
Oţelul Galaţi (antrenor Dorinel Munteanu): Grahovac - Râpă, Perendija, Ljubinkovic, Sălăgeanu - Filip (min. 80 Paraschiv), Neagu, Giurgiu - Antal, Pena (min. 90+4 Punosevac), Iorga (min. 89 Viglianti).
Rapid Bucureşti (antrenor: Răzvan Lucescu): Coman - Bozovic, Burcă, Marcos Antonio, Creţu (min. 33 Rui Duarte) - Grigorie, N. Grigorie, Teixeira (min. 71 Sburlea)-  M. Roman (min. 40 Surdu),- Pancu, Deac.
cartonaşe galbene: Perendija (min. 48), Grahovac (min. 82) respectiv Burcă (min. 30), Rui Duarte (min. 62)
Arbitru: Alexandru Deaconu (Bucureşti)
Asistenţi: Zoltan Szekely (Baia Mare) şi Ionel Popa (Paşcani)

Experienţa căpătată în Champions League de campioana României şi-a arătat roadele mai repede decât ne-am aşteptat. Oţelul a făcut în ultima etapă a primei jumătăţi a campionatului, cel mai bun joc din acest sezon şi asta s-a întâmplat în faţa unui adversar aflat în lupta pentru titlu. Partida a avut un ritm bun, s-a jucat cu garda jos de ambele părţi iar ocaziile de gol au fost numeroase. Tonul l-au dat roş-alb-albaştrii care au pornit în trombă iar Iorga (min. 4) a ratat din 3 metri pentru ca apoi, în min. 20 şutul lui Pena, prin surprindere, să treacă peste poartă. Giuleştenii ripostează prin Grigore (min. 16), cu un şut de la 30 de metri deviat în corner de Grahovac. Peste numai un minut am asistat la o ocazie uriaşă de a deschide scorul, Antal l-a angajat în careu pe Iorga, acesta l-a driblat pe Coman dar în loc să înainteze spre poartă, s-a dus în lateral fiind blocat în cele din urmă. S-a jucat pe contre, Pancu (min. 19) i-a luat faţa lui Ljubinkovic dar balonul deviat s-a scurs pe lângă poartă, roş-alb-albaştrii ripostează printr-o bombă cu efect a lui Neagu (min. 20) la care Coman a acordat corner iar în min. 22 Texteira a avut o execuţie de fineţe în careul nostru dar Graho nu a putut fi învins. Golul a căzut în min. 28, atunci când Antal, în mijlocul unui careu supraaglomerat a şutat de la 10 metri şi l-a bătut pe golkeperul bucureştean. Până la finalul primelor 45 de minute am mai notat faza din min. 35 când Pancu a solicitat penalti dar nu l-a înduplecat pe centralul Deaconu şi un cap al lui Iorga reţinut de Coman.
La reluare, Oţelul a făcut pasul înapoi, Rapidul a avut vreun sfert de oră în care a pus presiune, s-a instalat în jumătatea gălăţeană dar a ratat din toate poziţiile prin Pancu (min. 47 şi min. 48), Bozovic (min. 52), Burcă (min. 55). Dar Dorinel Munteanu a gândit bine partitura tactică, Oţelul s-a lăsat deliberat dominată şi a dat lovitura pe contraatac. Cel de-al doilea gol, care a decis soarta meciului a fost izbutit în min. 63 atunci când Antal a centrat perfect iar Iorga s-a înălţat şi a înscris cu o lovitură de cap, îngenunchindu-i definitiv pe băieţii lui Răzvan Lucescu. Oaspeţii au făcut eforturi mari să dea golul de onoare dar nu a fost seara lor norocoasă. Oţelul a ajuns la cota 28 de puncte şi a urcat pe locul şase.




Articole înrudite