03 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Trupa lui Viorel Tănase a revenit de la 0-1 şi a obţinut prima victorie pe teren propriu din acest sezon. Golul izbăvitor a fost marcat de Inkango, la o gafă a portarului Kello în ultimul minut de prelungiri. O parte a galeriei a scandat la final: „DEMISIA, DEMISIA, DEMISIA”, la adresa antrenorului Viorel Tănase.

Am avut parte de un meci infernal sâmbătă seară împotriva Astrei. Zeiţa Fortuna şi-a întors faţa spre roş-alb-albaştrii de această dată şi le-a băgat în traistă, nemeritat, să recunoaştem, după cum s-au desfăşurat ostilităţile pe teren, trei puncte uriaşe. Oţelul a început avântat şi a avut trei oportunităţi de a marca în primele 10 minute: Inkango (min.5), Pena (min.6), Paraschiv (min.8). Astra a ieşit apoi la joc şi a confirmat că nu a a ajuns degeaba pe treapta a treia a podiumului. Tembo, un jucător cu nişte calităţi deosebite, a făcut ce a vrut cu necoptul Cucu, dar şi cu toată defensiva gălăţeană. Oaspeţii au preluat iniţiativa, au dominat şi au ratat deschiderea scorului. Grahovac l-a blocat excelent pe Fatai, pentru ca imediat Budescu să reia alături (min. 14). Cea mai mare ocazie în contul oaspeţilor s-a consumat în min. 33 când centrarea lui Tembo a fost reluat din foarfecă în transversală de Fatai. Pe final de repriză, Oţelul i-a pierdut pe Grahovac (min.36), la un duel la marginea careului cu Fatai la care oaspeţii au acuzat că portarul nostru ar fi trebuit eliminat pentru henţ şi Cârjă (min.44), accidentaţi. La reluare, tot astralii sunt mai hotărâţi şi dominarea lor se concretizează pe tabela de marcaj: Fatai (min.51) deschide scorul după o fază de excepţie la care a colaborat cu Tembo. Oţelarii au ieşit repede din corzi, Găman l-a faultat fără niciun dubiu în suprafaţa de pedeapsă pe Giurgiu, iar Pena a spart gheaţa şi a restabilit egalitatea (min.51). Jocul gălăţenilor nu a rupt gura târgului şi o parte a publicului şi-a apostrofat favoriţii. Tase a mutat inspirat şi Didi împreună cu Paraschiv au adus puţină clarviziune. Gazdele ar fi putut trece în avantaj în min. 74, atunci când Râpă a centrat, iar mai întâi Pena şi apoi Didi au fost blocaţi in extremis de fundaşii adverşi. Finalul s-a jucat pe contre, atacanţii Astrei au devenit brusc apatici iar ai noştrii au profitat. La ultima fază a meciului, atunci când toţi cei prezenţi se mulţumeau cu remiza, Para a strâns din dinţi, a făcut o cursă solitară şi a centrat în careu, portarul sloven Kello, care îl înlocuise pe Lung jr., accidentat, a comis-o ca în curtea şcolii şi i-a permis lui Inkango să împingă mingea în poarta goală.

Declaraţii:

Viorel Tănase - antrenor FC Oţelul: „N-am făcut un joc foarte reuşit, dar totuşi victoria mă mulţumeşte. Aveam nevoie de trei puncte ca aerul, pentru că altfel ne afundam în subsolul clasamentului. În prima repriză ne-am creat 2-3 ocazii de a marca, n-am reuşit, apoi în repriza a doua am avut un moment mai greu când echipa trebuia susţinută, adversarii au marcat primii, am revenit şi am câştigat cu şansă. Þin foarte mult la acest public, la această echipă şi mă aşteptam ca să încurajeze echipa. Dacă ei au considerat ca în astfel de momente să fie departe de echipă, nu pot să fiu de acord cu ei. Am trecut prin multe asemenea bătălii şi ca jucător, mi s-a mai strigat demisia şi acum două etape, nu mă sperie, am venit să muncesc, sunt conştient că am pornit pe un drum nou, mai important e ce strigă pentru echipă şi nu la adresa mea. Aşteptam demult aceste trei puncte, ultimele jocuri le-am dominat dar n-am avut acel dram noroc. Azi l-am avut şi sper să se producă declicul. Am revăzut spiritul Oţelului, în care jucătorii au crezut în victorie până la sfârşit

Valentin Sinescu - antrenor secund Astra: „Puţin spus dezamăgit. Am anticipat că va fi un joc dificil, cu o fostă campioană care avea mare nevoie de puncte. Am avut cel puţin patru ocazii monumentale, în urma unor faze extrem de cursive, dar norocul nu se antrenează. Din păcate, plătim tribut pentru a treia oară lipsei de concentrare pe finalul partidei. Avem jucători foarte talentaţi şi probabil în viziunea lor, greşită, asta le permite şi clipe de lejeritate”.




Articole înrudite