23 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a încasat patru boabe de la Rapid
Oţelul a încasat patru boabe de la Rapid
Trupa lui Grigoraş a susţinut duminică la prânz ultima confruntare din cadrul Marbella Cup, având ca adversară o altă formaţie din România, Rapid Bucureşti.
Pentru cel de-al treilea amical al iernii, roş-alb-albaştrii au început cu 11-le: Grahovac – Cojoc, Costin, Ljubinkovici, Murgoci – Iorga, Giurgiu, Paraschiv – Astafei, Curelea, Stromajer. Fostul atacant al Sportului a fost titularizat după ce a primit drept de joc în partidele amicale pentru echipa noastră din partea FIFA, urmând ca până la startul campionatului situaţia lui să fie lămurită definitivă. Jucătorul a făcut memoriu şi aşteaptă să fie declarat liber de contract, apoi urmând să fie legitimat la gruparea roş-alb-albastră.
Gălăţenii au jucat slab în prima parte, când au avut o singură ocazie, cea din min. 44, când Curelea a trimis în bară din interiorul careului, mingea primită de la Paraschiv printre doi adversari. Gafele din defensivă ne-au costat şi Oţelul a primit două goluri în primele 20 de minute. Grigorie a trecut uşor de Costin şi a profitat de neînţelegerea dintre Murgoci şi Grahovac, deschizând scorul în minutul 14, iar apoi, peste patru minute, portarul Grahovac a scăpat printre picioare mingea reluată cu capul de Abrudan din mijlocul careului.
La fel ca şi în precedentele amicale, mitanul al doilea a început cu o altă distribuţie pentru Oţelul: Brăneţ – Cârjă, Sîrghi, Sipovici, Popescu – Joao Felipe, Benga, Tudorie – Marquinhos, Didi, Zaharia. Gălăţenii au dominat teritorial, dar eforturilor brazilienilor Didi şi Marquinhos au fost în van, ba mai mult în min. 69, Grigorie a profitat de gafa lui Sipovic şi l-a angajat pe Herea, care dus scorul la 3-0. Oţelul putea marca golul de onoare, dar şutul bun al lui Cârjă să fie respins de portarul giuleştean. La ultima fază a meciului, Herea a izbutit dubla. Rezultat final: Rapid - Oţelul 4-0 (2-0).
Programul amicalelor a suferit modificări
După ce Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit ca returul Ligii I să se reia cu o săptămână mai devreme, conducerea clubului oţelar s-a reorientat din mers şi a modificat programul amicalelor astfel: cu Atletico Paranaense (Brazilia) pe 12 februarie, cu Torpedo Kutaisi (Georgia), miercuri, 13 februarie, şi cu Spartak Moscova (Rusia), pe 15 februarie. Delegaţia Oţelului va reveni în Galaţi pe 17 februarie, apoi se va intra în linie dreaptă pentru pregătirea primului meci oficial din 2013, cel cu Petrolul, din etapa a XX-a a Ligii I, programat duminică, 24 februarie, de la ora 18.00.


Articole înrudite