14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a murit după pauză în meciul cu Dinamo
Oţelul a murit după pauză în meciul cu Dinamo

Oţelul a făcut 45 de minute excelente în faţa lui Dinamo. Gălăţenii au început în forţă partida şi Lovin a trimis telefonat o lovitură liberă de la 18 metri. A venit apoi faza din minutul 6, când Grigore i-a pus talpa pe tibie lui Astafei şi milosul arbitru Comănescu i-a acordat doar cartonaş galben. În minutul 16, Goicoechea salvează incredibil din faţa lui Bilinski, apoi în minutul 19 Astafei se încurcă în minge deşi scăpase singur de la centrul terenului. Goicoechea îşi salvează din nou echipa în minutul 28, când scoate cu piciorul la reluarea lui Lazăr din 4 metri! În minutul 40, Grigore face un nou fault criminal dar Comănescu se mulţumeşte doar să-l mustre părinteşte. Gălăţenii reuşesc să plece la cabine în avantaj după ce Giurgiu finalizează o fază superbă la care au mai participat Cooper şi Zaharia: 1-0 pentru Oţelul un rezultat conform cu ceea ce s-a jucat în primele 45 de minute. La Dinamo intră Cosmin Matei şi jocul gazdelor se schimbă cu 180 de grade. Primul care le dă o mână de ajutor dinamoviştilor este Astafei. Poetul cu cască face un henţ stupid în propriul careu şi arbitrul Comănescu acordă penalty la semnalizarea asistentului. Execută Grigore şi scorul devine 1-1. Dinamo pune presiune în continuare şi Rotariu face 2-1 după o centrare de manual a lui Cosmin Matei. Era minutul 60. Cosmin Matei închide tabela în minutul 64 cu o scăriţă demnă de Cristiano Ronaldo: 3-1 pentru Dinamo. Până la final nu s-a mai întâmplat nimic notabil astfel că Dinamo s-a impus cu 3-1 după o repriză secundă în care Oţelul nu a fost practic în joc.
Formaţii: Oţelul: Goicoechea 6 - Milea 5, Sârghi 5, Prestia 4, Popescu 3 - Lovin 5, Giurgiu 7, Cooper 6 - Zaharia 6 (Sevillano 5) - Astafei 3, Tudorie 4 (Henrique 5); Dinamo: Naumovski 6 - Rus 5, Grigore 6, Durimel 5, Filip 6 - Bărboianu 6, Elton 6, Şerban 5 (C.Matei 9), Rotariu 7 (Velici), Lazăr 6-Bilinski 5 (Boubacar ).
Oţelul a pierdut o oportunitate mare să plece neînvinsă din Ştefan Cel Mare. Prestaţia gălăţenilor a fost caracterizată chiar de antrenorul lor, Ewald Lienen: „Am făcut o partidă nereuşită. Am înscris un gol destul de norocos în prima repriză iar după pauză nu am jucat practic nimic. Jucătorii nu au avut inspiraţie şi agresivitate şi le-au permis adversarilor să vină peste noi. Nu meritam nici măcar un punct după cum am evoluat astă-seară. Trebuie să jucăm mult mai bine în următoarele partide pentru că lupta pentru evitarea retrogradării s-a strâns foarte mult”.
Oţelul a rămas cu 28 de puncte şi a fost egalată de Săgeata Năvodari. Echipa gălăţeană are nevoie de un succes în partida de duminică de pe teren propriu cu CFR Cluj pentru a continua lupta de supravieţuire în prima ligă.


Articole înrudite