05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Suporterii Oţelului vor uita greu seara de 17 martie 2014. Meciul cu Ceahlăul Piatra Neamţ se anunţa doar ca o staţie în drumul spre prima parte a clasamentului. Chiar dacă avea câteva absenţe importante în primul 11, echipa gălăţeană a pornit în viteza a cincea meciul. Era minutul 10 şi Astafei trimitea în bară din jumătate de metru! Filip şi Lovin nu au reuşit nici ei să înscrie şi a venit faza din minutul 22, când Giurgiu a fost faultat în careu. Penalty-ul a fost executat de Astafei pe mijlocul porţii şi portarul Calancea a respins cu piciorul! Jucătorii lui Ewald Lienen au părut un pic debusolaţi dar numai vreme de 10 minute. A urmat o nouă ratare monumentală a lui Tudorie care nu a ajuns o minge pe care scria gol. Tot mezinul Oţelului s-a aflat aproape de gol în minutul 40 dar şutul său a trecut departe de poartă. Ultimele 5 minute ale primei reprize au aparţinut oaspeţilor. Ceahlăul, care în primele 40 de minute a părut că hibernează şi-a scos colţii. Cum în fotbal ratările se răzbună, Cânu a marcat cu capul în minutul 44 după un corner şi a adus un avantaj nesperat pentru oaspeţi. Ceahlăul a plecat la cabine cu un avantaj nedrept după desfă?urarea ostilităţilor. Repriza secundă începe cu Oţelul având fundaţii la centrul terenului. Portarul Ceahlăului, Calancea a făcut minuni în minutele 50 şi 57 la şuturile lui Prestia şi Tudorie. Ewald Lienen îl introduce şi pe Henrique şi încearcă să joace cu două turnuri în atac dar elevii săi nu sunt în stare să efectueze o centrare de Doamne Ajută! Oaspeţii trec de 2 ori pe lângă majorarea avantajului de pe tabelă. Golubovici şi Constantinescu l-au iertat pe Goicoechea de marcarea golului doi. Oţelarii fac eforturi disperate dar nu au luciditate şi meciul se încheie cu victoria Ceahlăului cu 1-0! Oţelul - Goicoechea 6 - Filip 4 (Zaharia 5), Sipovici 4, Prestia 5, Popescu 4 - Giurgiu 4, Lovin 5 (Gavrilă), Cooper 4 - Băjenaru 4 - Tudorie 3, Astafei 2 (Henrique 5). Ceahlăul - Calancea 8 – Dumitraş 5, Cânu 7, Marc 5, Onciu 6 - Slavickas 5, Achim 6 (Jula), Chitoşcă 5 (Constantinescu 5), Gheorghiu 5 - Garcia 6 (Ichim) Golubovici 4. Lucrurile ?ocante  nu se încheiaseră însă pentru echipa gălăţeană. Narcis Răducan: „Am învins degeaba la Braşov. Am pierdut un meci pe care l-am dominat copios dar mingea parcă nu a vrut să intre în poarta adversarilor. Îmi pare rău că publicul i-a admonestat pe Filip şi pe Astafei care s-au bătut pentru fiecare minge”. Costel Ilie - antrenor Ceahlăul: „Am obţinut o victorie destul de norocoasă. Îi felicit pe jucători pentru modul în care au luptat”. Ewald Lienen: „Am făcut tot ceea ce a fost posibil pentru a câştiga dar nu am reuşit. Ceahlăul nu a făcut decât să stea pe 3 linii şi să aştepte o lovitură norocoasă. Nu pot să apreciez un astfel de joc. Acesta nu este fotbal. Nu poţi refuza jocul şi la final să te mai şi bucuri. Am fost învinşi de o echipă care nu a jucat fotbal”. 
Marea bombă a venit de la Narcis Răducan. Dan Adamescu, miliardarul fără chip vinde clubul! Narcis Răducan: „Domnul Adamescu m-a anunţat în această dimineaţă că vinde clubul. Domnia sa mi-a comunicat că a bătut palma cu noul investitor în proporţie de 99 la sută! De aceea nici nu au fost plătite restanţele către jucători pentru ca gruparea noastră să fie evaluată corect. Cert este că până la sfârşitul săptămânii echipa va avea un nou acţionar. Poate că persoana care va veni va reuşi să asigure stabilitatea financiară de care echipa are nevoie. Sper că o să urmeze o perioadă fastă pentru clubul nostru”. Cel care a pus degetul pe rană a fost Ewald Lienen, antrenorul adus chiar de Dan Adamescu la Galaţi. Ewald Lienen: „Am aflat că Oţelul îşi schimbă acţionarul. Ca să investeşti într-un club trebuie să fii îndrăgostit de acest sport. În fotbal nu se câştigă bani de pe urma unui club iar investitorii din România trebuie să înţeleagă acest lucru. Chiar dacă domnul Adamescu m-a adus la echipă cred că Oţelul are nevoie de un suflu nou. Jucătorii sunt neplătiţi de 3 luni iar acest lucru îi afectează. Ei sunt oameni de mare caracter dar mă gândesc la jucătorii care vin din America de Sud şi au familii acolo care aşteaptă bani. Cum se descurcă acei oameni? Şi vorbim despre salarii mici nu despre remuneraţii precum primeşte Mutu! Ştiu că în România întârzierile salariale la fotbalişti sunt considerate normale dar nu se mai poate continua în acest mod. Oţelul are nevoie de stabilitate pentru a redeveni ceea ce a fost odată”. 
Oţelul se află în faţa celei mai dificile săptămâni din istoria sa de 50 de ani. Dacă Dan Adamescu nu va vinde clubul în această săptămână, gruparea gălăţeană nu va primi licenţa iar viitorul Oţelului practic nu va mai exista. A fi sau a nu fi? Aceasta-i întrebarea pentru Oţelul, cea mai titrată echipă de fotbal din zona Moldovei!


Articole înrudite