02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Ceahlăul P. Neamţ - Oţelul Galaţi 0-2 (0-1)
stadion Ceahlăul, spectatori: 1.000
Au marcat: Iorga (min.11), Băjenaru (min.65)
Formaţii:
Ceahlăul: Miron - Moreno, Aloisio, Ichim, Rusu (min.76 Velici) - Achim, Monroy - Bădescu, Stana, Constantinescu - Golubovic. Antrenor Costel Enache.
Oţelul: Simaitis - Râpă, Sîrghi, Perendija, Murgoci (min.59 Ljubinkovic) - Neagu (min.72 Benga), Giurgiu - Iorga, Stromajer (min.89 Viglianti), Băjenaru - Punosevac. Antrenor: Viorel Tănase
cartonaşe galbene: Viţelaru (min. 83) respectiv Perendija (min. 19), Neagu (min.52), Giurgiu (min.85)
Arbitru: Marcel Bârsan
Asistenţi: Mikloş Nagy şi Sebastian Gheorghe

O ceaţă deasă i-a întâmpinat pe oţelari în oraşul de la poalele Pietricicăi. Partida a început pe o vizibilitate minimă dar asta nu i-a împiedicat pe ai noştrii să deschidă scorul. Iorga a ameninţat prima oară poarta Ceahlăului în min. 6, când a fost semnalizat complet aiurea ca fiind în offside dar şeptarul Oţelului şi-a luat revanşa peste doar cinci minute, când a primit o pasă genială de la Neagu şi l-a învins pe Miron. Pentru prima dată titular, portarul lituanian Simaitis nu a avut emoţii şi a avut intervenţii sigure. Prima paradă am notat-o în min. 20 la şutul din 7 metri expediat de Constantinescu. După 27 de minute, centralul Bârsan, după ce s-a consultat cu observatorul de joc şi cu oficialii celor două formaţii a hotărât să întrerupă partida din cauza ceţii. Cele două echipe au revenit de la vestiare după aproximativ o oră şi meciul a continuat în condiţii mult mai bune, ceaţa ridicându-se ca prin minune. Oţelul ar fi putut să-şi dubleze avantajul de pe tabela de marcaj în min.29 dar şutul lui Giurgiu de la 25 de m a fost respins în corner de Miron. Ceahlăul a trecut pe lângă egalare în min. 45, Constantinescu a scăpat singur cu Simaitis, care însă l-a blocat în extremis. Repriza a doua a debutat cu o fază la indigo, numai că de această dată nemţeanul a trimis peste poarta Oţelului.  Gazdele au dominat haotic iar roş-alb-albaştrii s-au retras deliberat în propria jumătate şi au aştepta la cotitură. Iorga (min.54) a recuperat balonul la 20 metri, a intrat în careu dar a tras alături, ratând şansa dublei. Cu 25 de minute înainte de final, căpitanul Giurgiu l-a angajat în careu pe Băjenaru, iar acesta a împins mingea cu talpa în plasă. Oţelul a mai izbutit un gol prin Sîrghi (min.82) anulat pe motiv de offside de „prietenul” de pe National Arena, Mikloş Nagy. Tase a câştigat duelul tactic cu omologul său Costel Enache, luându-şi totodată revanşa după înfrângerea usturătoare din campionat.



Articole înrudite