01 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cel mai aşteptat meci al sezonului a început cu un moment emoţionant. Fotbaliştii de la Oţelul s-au prezentat la salutul de la centrul terenului cu un baner pe care scria mesajul: „Astăzi jucăm pentru Adrian - Fii alături de noi!”. Adrian Constantin Dicu este un băieţel de 4 ani care se luptă cu o boală necruţătoare. Partida nu s-a ridicat la un nivel tehnic şi spectaculos deosebit. Steaua a început în jumătatea gălăţeană, dar Grahovac a câştigat duelurile cu Rusescu (min. 4, min. 27 şi min. 45+1). Grig şi-a studiat foarte bine adversarul, Oţelul a ţesut un joc de pase plăcut ochiului şi a anihilat jocul Stelei. Pe finalul primei reprize, roş-alb-albaştrii au avut iniţiativa şi au apărut şi ocaziile la poarta lui Tătăruşanu: Vancea (min. 39), Didi (min. 41). Repriza a doua a fost mai animată dar  cum reduta Oţelului refuza să capituleze, centralul Tudor a decis că trebuie să intervină şi a creat ilariritate prin deciziile anapoda luate. Faultul de la lovitura liberă care a precedat golul lui Szukala, a fost comis cu vreo 10 metri mai încolo de unde s-a executat, Grig şi-a chemat elevii la o scurtă şedinţă de îmbărbătare la marginea terenului, care în cele din urmă a dat roade. Cu Grahovac urcat în atac în ultimele cinci minute, formaţia gălăţeană s-a instalat în careul liderului iar în cel de-al patrulea minut de prelungiri, Iorga a executat o lovitură liberă şi, Sîrghi cu o lovitură de cap a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj.
Declaraţii:
Petre Grigoraş - antrenor principal FC Oţelul: „Este normal să fiu mulţumit de rezultat, nu jucam cu orice echipă, ci cu viitoarea campioană. E clar că valoarea lor este peste cea a echipelor din Liga 1. Jucătorii mei au dovedit însă că au dorinţă, astfel am reuşit şi un rezultat favorabil. Am fost norocoşi că am marcat dintr-o fază fixă, dar şi ei au marcat tot dintr-o fază fixă. Se întâmplă să baţi 100 şi să nu dai gol. Importantă pentru mine a fost atitudinea jucătorilor după golul Stelei, ne-am mobilizat şi am fost în unele momente peste Steaua."
Narcis Răducan - director general FC Oţelul: „Este un punct meritat. Băieţii au muncit, scorul este echitabil. Am alergat mai mult ca Steaua pe final, i-am dominat, am creat presiune. Am ieşit bine din această confruntare deosebit de grea şi foarte importantă pentru suporterii noştrii. Mă bucur că am reuşit să le ţinem piept steliştilor, nu s-a văzut nicio diferenţă între liderul campionatului şi noi în această seară."
Cristi Sîrghi - jucător FC Oţelul: „Am obţinut un punct foarte important în faţa Stelei care însă îşi va pierde din valoare dacă nu-l vom dubla şi cu alte puncte în meciurile viitoare. Steaua mi s-a părut o echipă foarte bine aşezată în teren, care menţine un ritm ridicat, noi ne-am dorit să arătăm că putem să le facem faţă şi am reuşit să nu pierdem. Le-am dat gol şi acum doi ani când am câştigat, este o bucurie foarte mare, mai ales că un fundaş marchează rar”.
OÞELUL GALAÞI – Steaua Bucureşti 1-1 (0-0)
Stadion “Oţelul” – Spectatori 8000
Au marcat: Sîrghi (min. 90+4) respectiv Szukala (min.62)
Formaţii:
Oţelul Galaţi: Grahovac - Cojoc, Sîrghi, Benga, D.Popescu (min. 57 Murgoci) - Neagu, Giurgiu, Iorga - Didi (min. 84 Antunes), Vancea, Paraschiv (min. 53 Astafei). Antrenor: Petre Grigoraş
Steaua Bucureşti: Tătăruşanu – Georgievski, Szukala, Chiricheş, Latovlevici – Bourceanu Pintilii – Chipciu (min. 80 Iancu), Tănase (min. 74 Prepeliţă), Popa (min. 57 Tatu) – Rusescu. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
cartonaşe galbene: Cojoc (min.52), Murgoci (min.59), Benga (min.60), Sîrghi (min.62) respectiv Szukala (min.54)
Arbitru: Alexandru Tudor (Bucureşti)
Asistenţi: Mihai Ovidiu Artene (Vaslui) şi Alexandru Vodă (Alba Iulia).


Articole înrudite