14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul aşteaptă să ia licenţa
Oţelul aşteaptă să ia licenţa

Oţelul aşteaptă să treacă Sărbătorile Pascale pentru a şti dacă ia licenţa. Chiar dacă preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a declarat că toate echipele vor fi licenţiate, formaţia gălăţeană vrea să se asigure că totul va fi bine. Narcis Răducan a declarat: „Este un pic mai uşor pentru toate cluburile în acest an. Pe 22 vom avea un răspuns în ceea ce priveşte licenţierea şi suntem optimişti. Sper să nu fie surprize neplăcute, pentru că în mod normal trebuie ca Oţelul să primească licenţa. În plan sportiv mai putem regla un rezultat nefavorabil, în schimb pe plan financiar nu mai putem face aproape nimic dacă nu primim licenţa. În ceea ce priveşte asocierea domnului Adamescu cu o altă persoană, nu vă pot spune nimic la momentul actual. Avem multe probleme aici, la Galaţi, şi nu mă mai gândesc la ceea ce se petrece la Bucureşti”.
UEFA a trimis o adresă prin care recomandă ca formaţiile care nu primesc licenţa să nu fie retrogradate ci să primească altfel de sancţiuni. În aceste condiţii, din liga 1 nu se va retrograda decât pe plan sportiv. Cu toate acestea, licenţierea este necesară pentru stabilitatea financiară a cluburilor din România.
Lucrurile par a nu fi atât de grave la Oţelul comparativ cu alte echipe din liga 1. Chiar dacă nu şi-au primit salariile de patru luni, fotbaliştii fostei campioane trebuie să demonstreze pe teren că merită să evolueze pe prima scenă a fotbalului românesc şi în sezonul următor. Ce se va întâmpla la nivelul patronatului este mai puţin important. Totul este ca echipa gălăţeană să-şi continue activitatea în liga 1.

Narcis Răducan se gândeşte să plece din vară de la Oţelul

Sezonul viitor ar putea să nu-l mai prindă pe Narcis Răducan la Oţelul. Directorul general al clubului gălăţean a fost solicitat pentru a face parte din Federaţia Română de Fotbal.
„Este adevărat că am fost solicitat să fac parte din echipa federală. Pot să vă spun că până în vară nu voi pleca nicăieri. După terminarea sezonului voi lua o hotărâre în funcţie şi de ceea ce se va întâmpla la Oţelul. Nu îmi doresc să părăsesc Galaţiul dar vreau să lucrez într-un loc unde există stabilitate financiară şi jucătorii şi antrenorii se pot gândi numai la ceea ce au de făcut pe teren”, a declarat Narcis Răducan.

Steaua nu a făcut oferta pentru Tudorie

Oţelul are în vedere şi o despărţire de Alex Tudorie. Diamantul în vârstă de 18 ani este dorit de 2 echipe italiene. Steaua nu a deschis deocamdată nicio discuţie despre atacantul echipei de la Dunăre. Narcis Răducan spune: „Au fost nişte discuţii cu Steaua în toamnă dar nu a mai fost avansată nicio sumă pentru jucătorul nostru din partea campioanei. Tot ceea ce aţi citit despre posibilul transfer al lui Tudorie la Steaua nu vine dinspre Oţelul. Nu trebuie să alimentăm artificial valoarea lui Tudorie. Acest lucru îi poate influenţa evoluţiile, pentru că el este foarte tânăr. Legat de cluburile din Italia, la rugămintea lor, nu pot face publice numele grupărilor interesate de atacantul nostru. Este vorba despre un club din prima ligă şi unul din serie B. Discuţiile sunt avansate, dar nu putem spune că am ajuns la un numitor comun. Vă vom anunţa dacă va fi vorba despre vreun transfer. Nu este nicio problemă dacă Alex nu se va transfera în vară. El are multe lucruri de învăţat şi poate este mai bine pentru el dacă ar face pasul către o echipă din vest după ce va mai prinde puţină experienţă”.


Articole înrudite