30 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul, cu apetit ofensiv
Oţelul, cu apetit ofensiv
Liga I a luat o pauză în weekend din cauza celor două jocuri ale Naţionalei din preliminariile Campionatului Mondial Rio 2014, cu Ungaria, scor final 2-2 şi cu Olanda, programat marţi. Grig a profitat şi şi-a ţinut elevii în priză printr-un amical programat sâmbătă pe propriu stadion cu CSM Moineşti, echipă ce activează în Liga a III-a. Roş-alb-albaştrii au început meciul cu următorul 11: Brăneţ - Cojoc, Sîrghi, Benga, D. Popescu - Iorga, Giurgiu, Neagu - Astafei, Paraschiv, Gazale. Gălăţenii şi-au făcut antrenamentul şi au înscris de trei ori în primele 45 de minute. Diferenţa de valoare s-a făcut simţită şi mai mult în partea a doua, când oţelarii au manifestat o poftă de gol încurajatoare, au marcat de încă şapte ori, chiar dacă au avut în faţă un adversar modest. Mitanul al doilea a fost abordat cu formula: Simaitis - Cârjă, Costin, Sipovic, Murgoci - Filip, Băjenaru - Joao Felipe, Didi, Stromajer - Vancea. Din cauza problemelor medicale au fost menajaţi Marquinos şi Tudorie iar Ljubinkovici, care este suspendat pentru partida cu Steaua din cauza cumului de cartonaşe galbene, nu a fost folosit niciun minut. Rezultat final: Oţelul - CSM Moineşti 10-0 (3-0). Au marcat: Paraschiv (min. 5 şi min. 10 ), Astafei (min. 24), Vancea (min. 46 şi min. 74), Didi (min. 55 şi min. 64), autogol CSM (min.59), Stromajer (min. 77), Joao Felipe (min. 80).
Declaraţii:
Petre Grigoraş: „A fost un antrenament reuşit, nu ne-a interesat scorul, cu toate că am reuşit să marcăm mult. Mă bucur că jucătorii au fost concentraţi şi la o asemenea partidă. Există diferenţe mari între un joc oficial şi un meci amical cu o echipă din liga a treia, aşa că să nu ne aşteptăm acum la asemenea scor şi în campionat. Am vrut să vad la treabă cât mai mulţi jucători, am schimbat toată echipa la pauză tocmai cu acest scop, dar asta nu înseamnă că una sau alta e cea cu care voi începe meciul cu Steaua. Cu siguranţă că ne-ar bucura un succes cu Steaua, atât pe noi cât şi pe toţi iubitorii de fotbal din Galaţi, dar ca să câştigăm trebuie să dăm 120%. Mai avem mult de muncă până la meciul cu Petrolul din semifinalele Cupei, dar până atunci ne gândim la ce partide urmează”.
Astafei: „A fost doar un meci amical, cu un adversar dintr-o ligă inferioară, şi e bine că l-am câştigat la scor pentru moral. Sunt convins că antrenorul a luat tot ce-i mai bun din acest test şi ne pregătim pentru jocul cu Steaua, pe care vrem să-l câştigăm".


Articole înrudite