05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Oţelul este Galaţi, Galaţiul este roşu-alb-albastru”
„Oţelul este Galaţi, Galaţiul este roşu-alb-albastru”

Iubitorii fotbalului din oraşul nostru trăiesc o adevărată tragedie. Sâmbătă, 18 iulie, s-au împlinit patru ani de când Oţelul a câştigat Supercupa României (1-0 cu Steaua), după ce devenise şi campioana României la finalul campionatului 2010-2011. Acum, echipa noastră de suflet este atacată din toate părţile şi primeşte lovitură după lovitură. Aşa cum au mai făcut-o de nenumărate ori în tumultoasa existenţă a clubului, suporterii oţelari trag un semnal de alarmă şi cer explicaţii despre situaţia în care se află Oţelul în acest moment. 

„Liga Suporterilor Gălăţeni se arată îngrijorată de situaţia incertă a clubului pe care îl susţinem, FC Oţelul Galaţi, incertitudine ce s-a adâncit, cronicizat în ultimii 4 ani şi solicităm public, în numele tuturor fanilor roş-alb-albaştri, ca cei care conduc destinele grupării oţelare să ofere răspunsuri la câteva chestiuni primordiale ce ţin de viitorul echipei-fanion a oraşului Galaţi.

Astfel, întreaga comunitate doreşte să fie clarificate subiecte de maxim interes şi cerem, în primul rând, oficialilor echipei noastre prezentarea transparentă şi reală a situaţiei financiare şi juridice a clubului, stadiul în care se află procesul de reorganizare şi ce soluţii se vor implementa pentru buna desfăşurare a activităţii clubului. Suporterii sunt intrigaţi de faptul că managementul sportiv încă nu dispune de o strategie de abordare a următorului sezon. 

O altă problemă arzătoare pentru susţinătorii FC Oţelul Galaţi o reprezintă locaţia unde îşi va desfăşura clubul activitatea sportivă în stagiunea ce urmează. Liga Suporterilor Gălăţeni consideră că o eventuală disputare a meciurilor oficiale în altă localitate trebuie să fie doar una temporară şi că disputarea meciurilor de pe «teren propriu» în alte localităţi reprezintă o ofensă şi o formă de degradare adusă suporterilor gălăţeni, o măsură aberantă ce nu va permite realizarea obiectivului dorit de fani şi asumat până acum prin declaraţii de oficialii clubului, acela de a promova în prima ligă. Oţelul a fost, este şi va fi dependentă de suporterii ei unici şi minunati şi numai împreună cu ei poate face performanţă. Oţelul este Galaţi, Galaţiul este roşu-alb-albastru, Oţelul este simbolul gălăţenilor şi trebuie să îşi desfăşoare activitatea atât sportivă, cât şi administrativă în oraşul nostru. În plus, solicităm prezentarea soluţiilor pe care clubul le va adopta după ce în 2016 va expira perioada prin care FRF permite clubului să dispute meciurile la Galaţi. De asemenea, tragem un semnal de alarmă asupra faptului că lipseşte cu desăvârşire o strategie de comunicare, interacţionare şi marketing pe axa club-suporteri şi sperăm ca această problemă să fie remediată cât mai curând. Avem speranţa că factorii de decizie ai FC Oţelul Galaţi vor prezenta un plan concret şi argumentat de susţinere a activităţii sportive şi administrative şi că vor face toate demersurile pentru asigurarea unui viitor a celui mai galonat club de fotbal din Moldova. Noi, suporterii, vom fi aceeaşi «cavaleri de neuitat» devotaţi spiritulului Oţelului şi vom reprezenta cu onoare culorile roş-alb-albastre”, se arată în comunicatul remis de Liga Suporterilor Gălăţeni 1993.


Articole înrudite