25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Arcada l-a transferat pe brazilianul Caio de Pra
Arcada l-a transferat pe brazilianul Caio de Pra

Galaţiul va reveni din toamnă în circuitul european. Arcada s-a clasat pe locul cinci în ultimul sezon al Diviziei A1 la volei masculin şi şi-a câştigat dreptul să participe în premieră pentru istoria clubului în Challenge Cup. Conducerea administrativă, împreună cu cea tehnică, caută cele mai bune soluţii să formeze un lot puternic, cu care să urce cât mai sus pe cele trei fronturi: campionat, Cupa României şi cupa europeană. Vineri, echipa gălăţeană a parafat două transferuri noi. „Bomba” este jucătorul brazilian Caio Cesar Provenzana de Pra, care a evoluat şi a ascultat imnul Champions League. Caio a îmbrăcat în sezonul 2014-2015 tricoul campioanei Elveţiei, Dragons Lugano, iar în carieră a mai jucat pentru echipe din Brazilia, Finlanda, Belgia şi Spania. Brazilianul are 28 de ani şi evoluează pe postul de trăgător fals. „Salut pe toţi gălăţenii. Ei bine, sunt mândru că am fost ales să reprezint Galaţiul. Am auzit numai lucruri bune despre clubul Arcada. Va fi cu adevărat entuziasmant să joci atât de multe meciuri şi de asemenea va fi încântător să jucăm în Challenge Cup. Este o provocare nouă şi chiar vreau să ajung mai repede şi să încep pregătirea pentru sezon”, ne-a declarat în exclusivitate voleibalistul originar din ţara campioanei mondiale.

Al doilea transfer parafat în weekendul trecut a fost cel al lui Silviu Suson, 26 ani, 194 cm, care joacă pe postul de trăgător secund. În ultimul sezon, Suson, fost internaţional, a jucat la Ştiinţa Explorări Baia Mare, după ce a trecut şi pe la Unirea Dej (2011-2014), formaţie cu care a jucat în Challenge Cup. 

În acest moment lotul are următoarea componenţă: Paşcan, Dumitrache, Cristudor, Cerşemba, Zahar, Radovici, Despotovski, Caio de Pra, Suson. Antrenorul Marian Apostu va suna adunarea în formulă completă pe 6 august. Sezonul va debuta cu prima etapă de campionat în care Arcada va întâlni în deplasare vicecampioana VC Municipal Zalău (24 octombrie), iar primul joc oficial pe teren propriu va fi cu nou promovata Tricolorul LMV Ploieşti (31 octombrie). În Challenge Cup, echipa gălăţeană va întâlni pe OK Novi Pozar (Serbia) într-o dublă manşă, turul 10-12 noiembrie în sala Polivalentă Dunărea, returul 17-19 noiembrie, în Serbia.


Articole înrudite