29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul Galaţi, a patra înfrângere în Liga Campionilor
Oţelul Galaţi, a patra înfrângere în Liga Campionilor
Campioana României, Oţelul Galaţi, a înregistrat a patra înfrângere în grupa C a Ligii Campionilor, din tot atâtea meciuri disputate, după ce a fost învinsă, miercuri, în deplasare, scor 2-0 (1-0), de echipa engleză Manchester United şi mai are şanse de calificare doar în Liga Europa. Golurile meciului au fost marcate de Valencia, în minutul 8, şi Rooney, în minutul 87.
United s-a impus cu acelaşi scor ca la Bucureşti, prin golurile marcate de Antonio Valencia ('8), Wayne Rooney ('87), al doilea cu foarte multă şansă. Rooney a marcat în total trei goluri Oţelului, primele două din penalty-uri. Cum era normal, United a condus ostilităţile încă din start, iar deschiderea scorului nu a întârziat: o acţiune a lui Berbatov a continuat cu pasă la Jones, iar centrarea acestuia a fost reluată în plasă de Valencia, după ce Owen a ratat intervenţia, 1-0 ('8). Imediat, Oţelul a replicat, dar lovitura de cap a lui Marius Pena ('9), a trecut pe lângă poartă.
Manchester, care l-a pierdut pe Owen, accidentat, a continuat să domine, dar Oţelul s-a apărat supraaglomerat şi a blocat încercările ofensive ale gazdelor. Hernandez şi-a încercat norocul de la marginea careului, dar mingea s-a dus alături de poartă ('30). Sârghi a respins salvator şutul lui Jones, din careu ('33).
Oţelul a ieşit pe contre de câte ori a avut şansa, paradoxal, mijlocaşul defensiv Neagu având cele mai bune ocazii: în min. 30 a şutat de la circa 30 de m, dar fără probleme pentru De Gea, pentru ca două minute mai târziu goalkeeperul iberic să fie nevoit să se întrebuinţeze la şutul cu stângul al fostului internaţional român de tineret. Ultima situaţie a primei părţi a fost semnată de Anderson, al cărui şut s-a dus alături de poartă ('45).
MU a avut câteva ocazii în debutul părţii secunde, prin Berbatov, blocat de Grahovac în min. 47, Chicharito Hernandez, care a tras în braţele portarului bosniac ('51), după care acelaşi Berbatov a tras peste poartă ('54). Oţelul a ieşit mai mult la joc, a avut momente bune la poarta gazdelor, iar Sârghi a reluat cu capul după un corner, în braţele lui De Gea ('56).
Costin a salvat golul în min. 58, respingând din faţa porţii goale, după ce Anderson a trimis mingea peste Grahovac.
Manchester a continuat să atace şi a avut ocazii la poarta Oţelului, chiar dacă nu foarte mari: Rooney ('59), Chicharito Hernandez ('63), Nani ('64), Berbatov ('66). Bulgarul a avut o mare ocazie, la o gafă impardonabilă a lui Râpă, dar şutul atacantului s-a dus pe lângă buturile lui Grahovac ('75). Oţelul a avut destule momente bune în partea secundă, în care United nu a mai forţat.
United a marcat şi al doilea gol, cu mult noroc, prin Rooney, al cărui şut a fost deviat nefericit de Sârghi ('87): 2-0. Paraschiv a avut ultima ocazie a meciului, dar şutul său s-a dus puţin alături de buturile lui De Gea ('90+3).
Oţelul, care rămâne fără vreun punct câştigat, nu numai că a pierdut onorabil, dar chiar merita mai mult decât arată acest scor, în multe momente din repriza secundă jucând de la egal la egal cu valoroasa ei adversară.
Manchester United şi Benfica Lisabona se află, cu câte opt puncte, pe primul loc al clasamentului grupei C. Pe poziţia a treia se situează FC Basel, cu 5 puncte, în timp ce Oţelul Galaţi, fără niciun punct, ocupă ultimul loc al clasamentului grupei C.
Cu două etape rămase din grupa C, Oţelul Galaţi mai are şanse de calificare doar în 16-imile Ligii Europa, în timp ce celelalte trei echipe pot merge mai departe în optimile Ligii Campionilor.
În penultima etapă a grupei C, Oţelul Galaţi evoluează pe teren propriu în compania formaţiei FC Basel, într-un meci programat la 22 noiembrie, în timp ce în cealaltă partidă, Manchester United primeşte vizita formaţiei Benfica Lisabona.

Presa engleză: "Oţelul, o ambiţie limitată"

"Valencia şi Rooney, prea buni pentru români", a titrat cotidianul The Sun, după meciul pe care Oţelul Galaţi l-a pierdut, scor 0-2, în deplasare, cu Manchester United, în etapa a patra a grupei C a Ligii Campionilor.
The Sun a precizat că Manchester United a muncit pentru o victorie cu "plevuşca Oţelul". "Startul a fost de vis, dar apoi, în ciuda unor şanse de gol, diavolii roşii n-au mai marcat până în minutul 87. United a reuşit meritat al doilea gol, când şutul lui Rooney a fost deviat în plasă. Fără niciun punct, Oţelul a arătat o ambiţie limitată", a subliniat sursa citată.
"Valencia a alungat grijile, dar meciurile de acasă nu par să fie prea confortabile pentru Ferguson. United şi-a complicat drumul printr-o performanţă insipidă, presărată cu erori, după un început încurajator (golul lui Valencia), dar cu un final cam dezordonat. Poate că n-a fost aşa jenant ca la înfrângerea cu City, dar să joci aşa cu outsiderii grupei e cam tot pe-acolo. Gazdele aproape că au făcut cadou un gol Oţelului în minutul 42", a scris Daily Mail.
Manchester Evening News a notat că "românii au venit să ia primul punct în grupă, dar United s-a impus confortabil". "Au fost momente în care campionii României au părut speriaţi. United a părut că ar vrea s-o ajute pe Oţelul să ia mult doritul punct, făcând un joc confuz uneori".
The Mirror a comentat: "Dacă la Bucureşti Oţelul a fost un adversar incomod, pe Old Trafford nu avea cum să fie altceva decât o încercare de limitare a proporţiilor scorului. Manchester a avut un start perfect, gol rapid Valencia. United a pus răbdarea fanilor la încercare până să reuşească golul doi".
The Guardian a precizat că dacă n-ar fi fost şutul deviat al lui Rooney din final, Manchester United ar fi repetat scorul cu Everton. "Românii au preferat să stea în spatele balonului şi să o lase pe Manchester să muncească. Cel puţin asta a permis gazdelor să împingă jocul şi să atace. Faptul că a luat repede gol n-a tentat-o pe Oţelul să îşi modifice stilul sau să încerce mai mult. Neagu l-a pus la grea încercare pe De Gea în finalul primei reprize", a scris publicaţia amintită.
Site-ul oficial al grupării engleze a notat că succesul cu Oţelul "a fost mai degrabă unul muncit, decât unul spectaculos": "Golul lui Rooney a făcut ca scorul să arate mai respectabil şi să arate mai real diferenţa din teren. Un meci care probabil nu va rămâne prea mult în memoria fanilor".


Articole înrudite