14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul, în faţa unui nou ciclu
Oţelul, în faţa unui nou ciclu
După numai trei săptămâni de vacanţă, antrenorul Dorinel Munteanu a sunat adunarea. Roş-alb-albaştrii au efectuat ieri o alergare uşoară, iar astăzi şi mâine vor efectua vizita medicală. Situaţia la club este în continuare încordată, dar este de aşteptat ca în cel mai scurt timp să apară noii investitori, iar lucrurile să intre pe făgaşul normal. Astăzi, Comisia de Apel va decide soarta celor patru jucători care şi-au depus memorii - este vorba de Antal, Didi, Iorga şi Sârghi. „Vreau să-l felicit pe Antal, are caracter, pentru că la această oră putea să fie jucător liber şi să plece la orice echipă, fără ca noi să luăm vreun ban. Cu toate astea n-a făcut-o şi putem să-l vindem. Şi-a mai prelungit contractul cu încă un an, a avut caracter şi nu ne-a întors spatele, este un exemplu ce trebuie urmat şi de alţii”, a declarat Marius Stan. Lotul care a fost prezent la primul antrenament este următorul: Grahovac, Brăneţ, Simaitis, Abraham - Costin, Perendija, Sârghi, Cojoc, Ljubinkovic, Benga, Cârjă, Mişelăricu, Sipovici, Iorga, Paraschiv, Frunză, Ilie, Buş, Stromajer, Filip, Giurgiu, Cucu, Ochiroşii, Mardare, Sefa, Enescu, Pena, Punosevac şi Inkango.
Declaraţii:
Marius Stan - primar Galaţi: „În mod cert, clubul se va desprinde de Combinat, fie că vor sau nu unii. Avem soluţii, sunt oameni care vor să investească, acum avem şi pârghia care se cheamă Primăria, prin Fundaţia Sportului Gălăţean, pe care vrem s-o înfiinţăm, cu membri fondatori Consiliul Local, Consiliul Judeţean şi agenţi economici importanţi din Galaţi şi nu numai, astfel încât sprijinul acordat sportului să fie consistent. Mă rezum să spun că va fi mult mai bine. Suntem blocaţi, dar zilele următoare vom discuta cu conducerea ArcelorMittal, ca să ştim ce vom avea de făcut. Din luna mai a anului trecut, bugetul ni l-am asigurat noi, mai avem de primit bani şi de la UEFA. Discuţiile se vor purta cu domnul Bruno Ribo, nu la alt palier. Sunt oameni raţionali şi am convingere că lucrurile vor intra pe făgaşul normal.”
Dorinel Munteanu - antrenor FC Oţelul: „Mă simt destul de bucuros, nu sunt bucuros, dar nici trist. Sunt dezamăgit de situaţia reală de la echipă, sper ca să se rezolve situaţia cu jucătorii care şi-au depus memorii. Avem nevoie de ei, vreau să cred că începem un nou ciclu de performanţă al echipei Oţelul Galaţi. Îmi doresc să avem un an mai bun ca cel de anul trecut, vreau să readucem echipa la nivelul performanţei de acum doi ani. Avem probleme de lot inerente, unii ne vor părăsi, alţii vor trebui să-i înlocuiască. Eu sper ca în câteva zile să se rezolve toate problemele, pentru a putea începe pregătirea aşa cum trebuie.”


Articole înrudite