03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Trupa lui Dorinel Munteanu a pierdut la limită ultimul amical, disputat împotriva belgienilor de la Standard Liege. Astăzi sau mâine va fi anunţat noul director general al clubului. Joi este termenul limită până la care trebuie achitată datoria integrală faţă de impresarul Ionel Codoban, altfel echipa gălăţeană riscă să înceapă sezonul cu o depunctare de şase puncte.
Roş-alb-albaştrii au revenit acasă duminică dimineaţa, după ce timp de două săptămâni s-au aflat în cantoment în Olanda. Vineri seara, la Hasselt, ai noştri au disputat un amical de lux împotriva belgienilor de la Standard Liege. De remarcat că la meci au asistat cam 1.000 de spectatori, care au scos din buzunar între 8-10 euro. Gazdele s-au impus cu 1-0, golul fiind reuşit de Gonzales în min. 4, care a transformat un penalti uşor acordat de arbitru, după duelul Perendija - Ezekiel. Chiar dacă a pierdut, Oţelul a lăsat o impresie bună, având câteva ocazii de egalare, cea mai mare fiind irosită de Punosevac, cu două minute înainte de finalul primei reprize. Antrenorul Dorinel Munteanu a folosit formula: Brăneţ - Râpă (min. 77 Cârjă), Perendija (min. 83 Sipovic), Costin (min. 83 Mardare), Ilie (min. 73 Ljubinkovic) - Filip (min. 73 Băjenaru), Enescu (min. 54 Benga) - Inkango (min. 60 Idabdelhay), Stromajer (min. 60 Viglianti), Iorga (min. 63 Murgoci) - Punosevac (min. 54 Pena). Oţelarii vor relua antrenamentele în această după-amiază, iar duminică vor debuta în noua ediţie din Liga I, pe terenul nou promovatei CSMS Iaşi.
Banii de la UEFA şi datoriile
Chiar dacă până la startul campionatului a mai rămas mai puţin de o săptămână, gruparea fanion din oraşul de la Dunăre stă pe un butoi de pulbere ce aşteaptă scânteia ca să explodeze. Situaţia este cel puţin ciudată, mai ales că UEFA a anunţat banii primiţi de echipele participante în cupele europene în sezonul 2011-2012. Fosta campioană a României a încasat pentru participarea în grupele UEFA Champions League suma de 18.382.000 de euro (7.200.000 bonus de participare, plus 11.182.000 Market Pool). Până joi, Oţelul va trebui să-şi plătească integral datoria faţă de impresarul Ionel Codoban, altfel riscă să fie depunctată cu alte patru puncte, care ar urma să se adauge la cele două deja existente. De asemenea, jucătorii Sârghi şi Iorga, care nu şi-au primit anumite drepturi financiare, au fost declaraţi liberi de contract. Vă reamintim că gruparea roş-alb-albastră are interdicţie la transferuri, tot din cauza datoriilor. Să sperăm că măcar pe ultimii metri situaţia se va rezolva.


Articole înrudite