15 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Oţelul merge mai departe”
„Oţelul merge mai departe”

Reporter: Ce se întâmplă la Oţelul?
Lucian Ciofoaia: Suntem în liga 1, iar pe 25 iulie începe campionatul. Echipa funcţionează şi merge mai departe.

Rep.: Aveţi jucători şi antrenor?
Lucian Ciofoaia: Suntem în discuţii pentru a definitiva antrenorul şi jucătorii pe care ne vom baza sezonul următor. Întradevăr ne confruntăm cu o criză de lichidităţi care a dus la restanţe salariale. Vom rezolva toate restanţele, astfel ca să începem noul sezon cu bine. Nu este cea mai fericită situaţie. Sunt anumite cauze care ne-au adus aici. Principala cauză cred că este poziţionarea din sezonul trecut. Noi am început sezonul trecut cu target-ul de a ne clasa pe una dintre primele 7 poziţii, dar până la urmă am terminat pe locul 10 şi am tremurat serios pentru evitarea retrogradării. Sunt diferenţe de buget, pentru că încasările au fost mai slabe, iar jucătorilor le-au scăzut cotele.

Rep.: În condiţiile în care echipa nu şi-a îndeplinit obiectivul veţi continua cu Narcis Răducan, director general? El şi-a exprimat dorinţa de a pleca.
Lucian Ciofoaia: La momentul de faţă domnul Răducan este angajatul nostru. Suntem într-o ţară liberă şi domnul Răducan poate face tot ceea ce-şi doreşte. În ceea ce priveşte îndeplinirea obiectivului, aceasta este o discuţie internă.

Rep.: Ewald Lienen a plecat în Germania. Există şanse să se întoarcă la echipă?
Lucian Ciofoaia: Contractul dumnealui s-a încheiat la finalul lunii mai. Este vacanţă şi la reunirea echipei vom avea stabilit atât numele antrenorului cât şi lotul de jucători. În ceea ce îi priveşte pe jucătorii care şi-au depus memorii pentru a deveni liberi vă asigur că acest lucru nu se va întâmpla.

Rep.: Clubul este de vânzare?
Lucian Ciofoaia: Clubul nu a fost niciodată de vânzare. Societatea Fotbal Club Oţelul continuă activitatea şi o va face bine. Sperăm că până la startul campionatului să avem partenerul pe care îl dorim alături de noi.

Rep.: Vor fi achitate restanţele către jucatori?
Lucian Ciofoaia: Bineînţeles. Toate restanţele vor fi achitate până la startul sezonului viitor. Nu înţeleg motivul pentru care s-a discutat pe această temă. Nicio formaţie nu poate începe campionatul cu datorii din sezonul anterior. Salariile jucătorilor se vor achita după cuantumul pe care îl are de încasat fiecare.

Rep.: Domnul Adamescu are probleme cu justiţia, iar una dintre acestea este legată de insolvenţa Oţelului. Ce ne puteţi spune despre asta?
Lucian Ciofoaia: Oţelul nu a intrat în insolvenţă fără a avea probleme. Încă din aprilie anul trecut, societatea noastră avea conturile închise din cauza datoriei de peste 5 milioane de euro acumulată în perioada 2005-2008. Vă aduceţi aminte că sunt 2 firme în Galaţi care au cerut şi acestea insolvenţa noastră. Noi am dorit să intrăm în insolvenţă pentru a ne afla sub protecţia legii. Echipa a putut astfel să plece în cantonament şi să-şi continue activitatea.

Rep.: Poli Timişoara a anunţat că este pregătită să ia locul Oţelului dacă aceasta va fi exclusă din campionat.
Lucian Ciofoaia: Nu am fost anunţati despre o eventuală excludere şi sunt convins că lucrurile vor fi bune pentru noi.

Rep.: În sezonul viitor vor retrograda 6 echipe. Care va fi obiectivul Oţelului ?
Lucian Ciofoaia: În primul rând ne dorim să nu retrogradăm. Nu mai putem avea obiective nerealiste. Suntem singuri şi nu putem porni de la premise greşite. Dacă ne propunem o clasare între primele 7 echipe şi fanii ne ajută să ne salvăm în penultima etapă nu vom face nimic. Nu este o performanţă ceea ce am realizat în acest sezon. Fotbalul este un fenomen şi Galaţiul are nevoie de Oţelul. Trebuie să facem societatea profitabilă şi să scăpăm de căpuşe. Nu trebuie să facem declaraţii doar pentru a-i mulţumi pe suporteri. Publicul este însă al 12-le-a jucător. Fotbaliştii mi-au spus că joacă altfel când tribunele sunt pline. Trebuie să jucăm pentru ei fără să-i minţim. Din fotbal nu se poate face profit. Noi vrem să facem lucrurile corect. Echipa este în reconstrucţie şi dacă nu am putut face acest lucru sezonul trecut îl vom face acum. Sezonul viitor va fi de tranziţie.

Rep.: Narcis Răducan şi Sârghi au declarat că au fost persoane din club care şi-au dorit retrogradarea. Cine credeţi că sunt acele persoane?
Lucian Ciofoaia: Nu ştiu, poate chiar ei să fie acele persoane. Eu pot să vă spun că au fost destule persoane binevoitoare care au încercat mereu să ne pună beţe în roate. Mai întâi au spus că nu luăm licenţa apoi au afirmat că retrogradăm, însă iată că nu au avut dreptate în nici una dintre situaţii. Trebuie să avem continuitate pentru toate echipele din club.

Rep.: Jucătorii s-au plâns că nu au avut mingi de antrenament. Cum comentaţi acest lucru?
Lucian Ciofoaia: Eu lucrez pe documente. Pot să dovedesc că au fost cumpărate mingi. Ba chiar am cumpărat mingi oficiale de la Puma, care a fost firma ce ne-a asigurat echipamentul. Pot să vă spun în premieră că în sezonul viitor, Oţelul va avea sponsor pentru echipament. O firmă ne va oferi tot echipamentul gratis.

Rep.: Vigliantti a plecat. Credeţi că se va mai întoarce?
Lucian Ciofoaia: Desigur că se va întoarce. Vigli este în vacanţă, urmăreşte jucători şi va reveni la echipă. El este un simbol al acestui club.

Rep.: Puteţi să le daţi asigurări suporterilor că pe 12 sau pe 15 iunie, când este programată reunirea, vor vedea jucători şi antrenori pe teren?
Lucian Ciofoaia: Data nu este fixată. Vom stabili când se va reuni echipa împreună cu staff-ul. Jucătorii sunt în vacanţă, dar noi lucrăm pentru ca totul să fie în regulă. Să nu-şi facă nimeni probleme, echipa se va reuni.

Rep.: Câţi din jucătorii care au făcut parte din lot sezonul trecut vor rămâne la echipă?
Lucian Ciofoaia: Vom face curăţenie. Din punctul meu de vedere au fost jucători care nu s-au dăruit pentru culorile clubului. Nu mai avem nevoie de astfel de fotbalişti.

Rep.: Care este bugetul pentru sezonul viitor?
Lucian Ciofoaia: Îl vom comunica la prima conferinţă din noul sezon. Vrem să păstrăm doar jucătorii care îşi merită salariile. Suporterii nu trebuie să-şi facă probleme pentru că Oţelul îşi continuă activitatea.


Articole înrudite