29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul n-a avut suficient tupeu la Basel
Oţelul n-a avut suficient tupeu la Basel
FC Basel 1893 - FC Oţelul Galaţi 2-1 (1-0)
stadion „St. Jakob Park”, spectatori: 30.126
Au marcat: Fabian Frei (min. 39), A. Frei (min. 84 din penalti) respectiv Pena (min. 58)
Formaţii:
FC Basel 1893 (antrenor Thorsten Fink): Sommer - Steinhofer, Abraham, Dragovici, Park Jo - Hoo - Huggel - Hhaka (min. 78 Zoua), Cabral, F. Frei (min. 90+2 Pak) - A. Frei (min. 90+1 Kovac), Streller.
FC Oţelul Galaţi (antrenor Dorinel Munteanu): Grahovac - Râpă, Perendija, Costin, Sălăgeanu - Filip (min. 86 Viglianti),Giurgiu - Antal, Ibeh, Silviu Ilie (min. 89 Frunză) - Pena (min. 70 Paraschiv)
cartonaşe galbene: Streller (min. 35), Huggel (min. 53 şi min. 87), respectiv Râpă (min. 49), Antal (min. 90), Grahovac (min. 90+2)
cartonaşe roşii: Huggel (min. 87), respectiv Sălăgeanu (min. 84)
Arbitru: William Collum
Asistenţi: Graham Chambers şi Martin Cryans, toţi din Scoţia
După partida disputată miercuri seara pe St. Jakob Park din Basel, cu toţii am rămas cu un gust amar. Deşi n-au jucat deloc rău, roş-alb-albaştrii s-au întors cu traista goală din Elveţia. Basel a fost un adversar modest, care nu ne-a pus mari probleme, dar experienţa bogată în cupele europene a fost decisivă. Elveţienii au jucat pragmatic şi au deschis scorul la prima ocazie avută, atunci când „vulpoiul” Streller l-a păcălit pe Sălăgeanu şi a centrat perfect pentru Fabian Frei. Până atunci, ai noştri au controlat jocul, de altfel la pauză raportul şuturilor spre poartă a fost 7-2 pentru Oţelul şi au ratat ocazii bune prin Giurgiu (min. 2 şi min. 6), Sălăgeanu, Ibeh sau Pena. Per ansamblu, campioana României a avut o evoluţie sinusoidală, cu suişuri şi coborâşuri. Min. 58 a adus egalarea, cu o scăriţă de mare rafinament reuşită de Pană, după ce în prima fază Sommer a respins în faţă „bomba” lui Antal. Din păcate, oţelarii nu au avut suficient curaj iar cu şase minute înainte de final gazdele au marcat golul victoriei în urma unui penalti care a fost şi n-a fost, fază la care Sălăgeanu a fost eliminat. Finalul a fost dramatic, gălăţenii s-au aruncat în atac cu portarul Grahovac în rolul de vârf, dar Paraschiv a fost la câţiva milimetri de un gol care ar fi consemnat remiza. Un rezultat ce ar fi fost mai aproape de realitatea din teren. Oţelul va juca sâmbătă, de la ora 17.00, la Voinţa Sibiu.
Declaraţii:
Dorinel Munteanu - antrenor FC Oţelul: „Sunt supărat pe rezultat, nu pe băieţi. Am pierdut acest meci în urma unei pase în adâncime a elveţienilor, fază la care dublajul fundaşilor mei nu a funcţionat. Am dat foarte uşor posibilitatea adversarilor să fie periculoşi din faze care nu anunţau vreun pericol iminent. Pe Sălăgeanu trebuie să-l susţinem, să îşi revină după acest moment neplăcut. Jocul pe care l-am practicat la Basel îmi dă speranţe pentru viitor. În mod normal, trebuia să obţinem un rezultat de egalitate sau chiar să câştigăm”.
Marius Pena - jucător FC Oţelul: „O bucurie enormă să marchez la debut, dar ar fi valorat mai mult dacă am fi obţinut un punct. E un vis pentru orice atacant, nu am avut nicio emoţie la scăriţa mea. Cred că ne-am ridicat la nivelul de Champions League. Evoluţia din seara asta ne dă speranţe pentru următoarele meciuri”.
Thorsten Fink - antrenor FC Basel: „A fost un joc mare făcut de echipa mea, ne-am descurcat bine împotriva unor oponenţi foarte defensivi. Am reuşit să înscriem două goluri şi nu le-am oferit prea multe şanse. Oţelul Galaţi nu este un nume mare, dar ne-au arătat că pot juca fotbal. Sunt mândru de echipa mea şi de caracterul demonstrat după ce am fost egalaţi”.


Articole înrudite