25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
“Oțelul nu moare”
“Oțelul nu moare”

Acesta este mesajul cu care au ieșit, duminică după amiază, suporterii gălățeni, în fața Casei de Cultură a Sindicatelor, acolo unde, ignorând căldura extremă de afară, au protestat în încercarea de a transmite Clubului de Fotbal Oțelul mesajul lor de susținere. 

“Am ieșit pentru a trage un semnal de alarmă, pentru că se știu vinovații și ce s-a întâmplat de la o echipă care s-a transformat din una campioană în una în faliment... Alt mesaj pe care vrem să-l transmitem este acela că noi nu vom susține altă echipă cu același nume, deci nu susținem proiectul Metalosport–Oțelul Galați”, a spus George Munteanu, unul dintre suporteri. 

Cei aproximativ 100 de suporteri ai Clubului de fotbal Oţelul au scandat mai multe lozinci de susținere a Clubului de fotbal Oțelul, dar și mai multe mesaje îndreptate împotriva celor pe care suporterii îi consideră vinovați de situaţia în care a ajuns clubul în doar 4 ani: de la a avea zeci de milioane de euro în conturi, spre faliment - fostul președinte al Clubului Oțelul, Marius Stan, actual primar al municipiului Galați, și Dan Adamescu, omul de afaceri care deține în prezent clubul. 

În timpul protestului, suporterii au scandat: “Oțelul nu moare!”, “Oțelul suntem noi”, “Ne vom uni/ suporteri toți/ Și vom scăpa clubul de hoți”, “Ole ole/ ole, ola/ Oțelul e viața mea/ Ole, ole/ole, ola/ Primăria nu ne vrea”, “Adamescu, du-te, lasă-ne!” și au afișat bannere cu diverse mesaje, precum: “Stan, Borș, Adamescu – groparii Oțelului" sau “Cât timp noi vom trăi, Oțelul nu va muri”.

Suporterii spun că au organizat această acțiune de protest în speranța că se vor găsi, măcar în al 12-lea ceas, soluții pentru salvarea Clubului de Fotbal Oțelul Galați. 

“Salvarea poate veni de la Primărie, dacă se va implica în sprijinirea clubului sau de la cei care iubesc fotbalul… mă refer la foști jucători de glorie, ca Popescu, Vali Ștefan sau Viorel Tănase, că ăștia care sunt acum nu au ce căuta în fotbal, nu au habar și au dus echipa unde au dus-o... ”, a spus și Cosmin Enache, un alts uporter. 

Clubul de fotbal Oţelul, deţinut de Dan Adamescu se află îninsolvenţă, urmând ca pe 27 septembrie să prezinte, în instanţă, planul de reorganizare judiciară, iar dacă acesta nu va fi aprobat de magistraţi, clubul va intra în faliment. 

În prezent, jucătorii de la Oţelul se antrenează pe o jumătate de teren de fotbal al stadionului "Zoltan David" (fost Ancora), după ce unei persoane fizice i s-a retrocedat o parte din terenul de sport şi tribună, proprietate care acum este delimitată cu gard. Totodată, echipa de fotbal Oţelul Galaţi s-a înscris în Liga a II-a, dar va juca meciurile la Slobozia, întrucât nu mai are acces pe singurul stadion omologat din Galaţi, stadionul Oţelul, pe care l-a folosit în ultimii 30 de ani. Luna trecută, Clubul de Fotbal Oţelul a fost evacuat de pe  Stadionul Oţelul şi din sediul administrativ pe care îl folosea, de către proprietarul bazei, combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, care, potrivit directorului general Bruno Ribo, are de recuperat de la Oţelul peste 500.000 de euro - chiria terenului de joc dar şi pentru fostul sediu administrativ . 

 


Articole înrudite