23 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Roş-alb-albaştrii au închis gura tuturor clevetitorilor şi au câştigat cele trei puncte, chiar dacă au fost conduşi cu 2-0. Astafei a restabilit egalitatea cu unul dintre cele mai frumoase goluri din acest sezon: foarfecă laterală în vinclu. Ajunşi la cota 41 de puncte, oţelarii au urcat pe locul X.

Cei care nu au venit vineri seara pe stadionul Oţelul au avut ce regreta. Cele două combatante, în ciuda poziţiilor modeste din clasament, au oferit un meci agreabil, cu goluri multe, răsturnări dramatice de scor şi ocazii mari. După primul sfert de oră, Ceahlăul, aflată cu cuţitul la os a condus, oarecum surprinzător, cu 2-0 graţie reuşitelor lui Stana şi Constantinescu. Imediat din tribune s-au făcut unele speculaţii cum că ai noştrii nu-şi vor apăra corect şansele. N-a fost deloc aşa, ci dimpotrivă, oţelarii au redus mai întâi diferenţa prin Neagu, care a primit balonul de la Astafei, pentru ca la golul egalizator rolurile să se inverseze iar Astafei să finalizeze printr-o execuţie senzaţională. Bomboana pe coliva nemţenilor a pus-o Iorga în mitanul al doilea, pentru ca pe final Grahovac să ne salveze la şuturile lui Bădescu, Constantinescu sau Lukanovici.

„Îi felicit pe jucători pentru proba de voinţă pe care au trecut-o. Sunt mâhnit însă de atitudinea unor spectatori, care au strigat la 0-2 că suntem blatişti. Noi jucăm toate meciurile pe teren şi aşa vom face şi în ultimele partide ale sezonului”, a declarat antrenorul Marian Dinu. La rândul său directorul general Narcis Răducan a concluzionat: „Mă bucur că am învins, pentru că dacă nu se întâmpla acest lucru, toată lumea ar fi spus că ne-am dat la o parte”.

 

FC Oţelul Galaţi - Ceahlăul Piatra Neamţ 3-2 (2-2)

stadion Oţelul

Au marcat: Neagu (min. 19), Astafei (min.33), Iorga (min. 73) respectiv Stana (min. 5) şi M. Constantinescu (min. 14)

Formaţii:

FC Oţelul: Grahovac - Cojoc, Sîrghi, Benga, Ljubinkovic - Neagu (min.82 Costin), Giurgiu (min.66 Stromajer), Filip - Iorga, Paraschiv (min.62 Marquinos), Astafei. Antrenor Marian Dinu.

Ceahlăul: Miron - Dumitraş, Cazan, Ichim, M. Rusu (min. 57 Barna) - Monroy, Achim (min.79 Lukanovici) - Bădescu (min. 64 Lucas Garcia), Stana, M. Constantinescu - Golubovic. Antrenor Viorel Hizo.

cartonaşe galbene: Neagu (min. 61), Sîrghi (min.71) respectiv Achim (min. 60), Cazan (min. 77), Lukanovic (min. 90+3)

Arbitru: Alexandru Tudor (Bucureşti)

Asistenţi: Dragoş Iliescu şi Daniel Mitruţi, ambii din Craiova




Articole înrudite