06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul, prima remiză amicală
Oţelul, prima remiză amicală

Formaţia condusă de Daniel Florea a susţinut sâmbătă dimineaţa, pe stadionul „Municipal” din Brăila, un prim amical în compania colegei de serie Dacia Unirea. În ciuda caniculei, partida a adus în tribune vreo 700 de spectatori, dintre care 70 de suporteri oţelari. Gazdele s-au arătat mai periculoase în prima repriză, când au ratat două ocazii, dintre care un şut care a zguduit bara transversală şi au reuşit să deschidă scorul prin Onofraş (min.44) cu capul la o centrare de pe partea dreaptă. La reluare, Oţelul a avut iniţiativa, şi-a creat ocazii importante, una fiind fructificată de „puştiul” Antonio Sefer, încă junior B, care a restabilit egalitatea pe tabelă cu un şut năprasnic cu piciorul drept. 

„E primul meci amical, mă aşteptam să ne fie greu fizic, pentru că încă suntem în perioada de acumulări şi nu putem răspunde aşa cum ne dorim. Per ansamblu echipa s-a mişcat bine, a făcut un joc OK. Aşteptările sunt mult mai mari de la noi, mai avem foarte mult de muncit. Sunt foarte mulţi jucători tineri, care trebuie integraţi în echipă, cei mai maturi trebuie să-i accepte pe cei tineri, iar atunci vom forma o echipă mult mai puternică decât cum am arătat azi. În prima repriză Brăila a avut două ocazii bune de a înscrie, am încercat să tinem ritmul cu ei, am avut şi noi şansa să înscriem la 0-0. Ne trebuie mai mult spirit de sacrificiu, încercăm să-i aducem la nivelul care trebuie până la startul sezonului. Trebuie să ţinem cont şi de faptul că am fost la primul meci amical, iar Brăila a mai avut câteva. De Alexandru Avram e încă prea devreme să vorbim. Mai are foarte mult de muncă. Sefer e un jucător talentat, trebuie să muncească foarte mult, să crească alături de cei cu experienţă şi să devină un fotbalist bun. Pentru noi contează că au venit suporterii, cei mici s-au bucurat foarte mult că au venit fanii alături. Sper să vină la toate meciurile, îmi doresc să nu-i dezamăgim”, a declarat antrenorul Oţelului, Daniel Florea, la finalul partidei. 

Rezultat final: Dacia Unirea Brăila - Oţelul Galaţi 1-1 (1-0). Echipa gălăţeană a început meciul cu următorul 11: Vicol - Oprea, Ioniţă, Cojoc, Murgoci - I.Codreanu, V.Ştefan, Adăscăliţei, Stănescu, Miron - Stoian. În cel de-al doilea mitan au intrat şi ceilalţi componenţi ai lotului: Preda, un portar venit de la Astra 2 Giurgiu, Marus, C. Blănaru, R. Codreanu, Maftei, Ciurea, Dajbog, Negoescu, Istrate, Dumitru, Sefer, Diarra, un francez de 22 de ani venit de la Petrolul, M. Blănaru, Petică, Avram.  

„E o zi frumoasă pentru mine, am debutat cu gol la prima echipă şi mă bucur foarte mult. Da, a fost un meci foarte greu, noi suntem aproape toţi juniori, dar ne-am acomodat şi am jucat bine. Am avut emoţii înainte să trag la poartă, am vrut să mi-o fac pe stângul, dar până la urmă am marcat cu dreptul. Foarte frumos că au fost suporterii alături, m-am bucurat alături de ei la gol, au venit pentru noi şi merită tot respectul. Îmi doresc să continui la Oţelul şi să promovăm în Liga 1”, a declarat Sefer, autorul golului gălăţean, debutant la seniori. Roş-alb-albaştrii vor susţine miercuri cel de-al doilea joc de pregătire, la Buzău, cu Gloria.


Articole înrudite