30 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
După o evoluţie entuziasmantă, campioana României en-titre a învins pe Rapid şi cel puţin pentru moment le-a oprit visele de mărire ale giuleştenilor. La finalul partidei am auzit din rândul fanilor exclamaţia: „Ce păcat că s-a terminat turul”. Şi câtă dreptate au. La numai 96 de ore după ce au părăsit Liga Campionilor, pe uşa din dos în opinia unor „binevoitori”, roş-alb-albaştrii, ştiind cu siguranţă că ultima impresie contează, au făcut cel mai bun joc din acest sezon. Rapidul, o formaţie cu intenţii declarate să câştige campionatul, nu a jucat rău, ba din contră, a avut vreo nouă ocazii, dar imprecizia atacanţilor şi intervenţiile de senzaţie ale lui Grahovac i-au împiedicat să marcheze. Cel mai bun jucător al partidei a fost însă Antal, care a pus suflet, a alergat foarte mult, a marcat primul gol şi a fost coautor la cel de-al doilea. O evoluţie foarte bună în tabăra gălăţeană au avut şi Neagu, Ljubinkovic, titularizat în premieră ca fundaş central alături de Perendija.

Declaraţii:

Marius Stan director general FC Oţelul: „E mult spus că Oţelul se înscrie în lupta pentru campionat, dar e bine că a fost un meci spectaculos, cu un joc bun de partea ambelor echipe. Este o victorie mai mult decât preţioasă pentru noi şi se vede experienţa acumulată în Champions League. Am început mai greu, cu probleme interne şi odată cu reglarea lor au apărut şi rezultatele. A fost un meci pe cinste, cel mai bun al nostru din acest sezon. Am admirat atitudinea şi determinarea jucătorilor noştri. Vom încerca să facem tot posibilul să-l păstram pe Antal. Ne dorim acest lucru, a demonstrat că este un jucător valoros."
Dorinel Munteanu - antrenor FC Oţelul: „Am încheiat un tur greu, în care ne-a făcut plăcere să jucăm şi în Champions League. Sunt mulţumit de joc, am bătut o echipă care se luptă la titlu. Sper să revenim acolo unde ne este locul, adică în poziţiile fruntaşe. N-am cedat niciodată în lupta pentru campionat. Diferenţa de puncte e foarte mare, dar se pot întâmpla foarte multe până la finalul returului. Sunt 5-6 jucători cu care trebuie să întărim echipa şi apoi vom vedea ce va fi. Spectatorilor le place jocul deschis, spectacolul, dar importante sunt punctele şi nu mă interesează ce zice lumea despre jocul nostru. Cu acest joc pragmatic am câştigat campionatul. Sunt doar speculaţii despre plecarea lui Antal. Nu am avut nicio ofertă concretă pentru el şi eu vreau să rămână alături de echipă şi voi cere acest lucru conducerii. Vrem să ajungem din nou acolo sus, dar pentru asta avem nevoie de jucători valoroşi”.
Răzvan Lucescu - antrenor Rapid: „A fost un meci ciudat din punctul Rapidului de vedere. Am început moi, cred că şi cei de la Oţelul la fel, din păcate am făcut nişte greşeli care au ajutat adversarul să intre în meci, au şi reuşit să înscrie în urma acelui aut lateral şi din acel moment lucrurile s-au schimbat. Am încercat apoi să egalăm, Oţelul cu avantajul luat pe tabela de marcaj a evoluat cu altă energie şi determinare. Una peste alta, cred că faptul că am primit acel gol ne-a făcut să ne pierdem luciditatea, am avut foarte multe ocazii, dar am vrut să intrăm cu mingea în poartă. Vreau să-i felicit pe cei de la Oţelul pentru victorie”.
Liviu Antal - jucător FC Oţelul: „Sunt fericit pentru rezultatul obţinut şi pentru jocul meu de astăzi. Am întâlnit o echipă bună şi când batem o formaţie care luptă pentru titlul de campioană satisfacţia este dublă. Cât priveşte un eventual transfer al meu nu pot vorbi nimic până în iarnă. Sunt jucătorul Oţelului şi vreau să-mi fac datoria până în ultima clipă."


Articole înrudite