01 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Vacanţa campioanei României a luat sfârşit. Dorinel Munteanu a sunat adunarea vineri după-amiază, şi-a urcat mai întâi elevii pe cântar şi după ce a constatat că nu sunt niciun fel de probleme, a purtat o primă discuţie la care a participat şi directorul general Marius Stan împreună cu adjunctul său Ilie Hagioglu iar apoi a condus primul antrenament care a avut loc la Baza Zoltan David. Fotbaliştii şi-au făcut apariţia unul câte unul în curtea stadionului, Paraschiv şi Sălăgeanu coborând din superbele maşini achiziţionate de curând. Lotul prezent la reunire a fost cel pe care-l ştiam. În afara celor trei internaţionali aflaţi în turneu cu Naţionala în America de Sud au lipsit: Ibeh, care a ajuns mai târziu în Galaţi şi Borbely. „Csaba a trecut mai devreme pe la stadion, este un băiat de mare caracter, a înţeles situaţia, m-a impresionat atitudinea lui şi ne-am despărţit în condiţii normale”, a declarat Stan. Până luni când se va pleca în cantonamentul de la Poiana Braşov va fi definitivat lotul.

Lotul prezent la reunire: Grahovac, Brăneţ, Abraham - Costin, Perendija, Sârghi, Sălăgeanu, Mişelăricu, Sipovici, Petean,  Cojoc, S. Ilie, Viglianti, Iorga, Filip, Buş, Neagu, Ochiroşii, Milea, Paraschiv, Pena şi Punosevac.

Marius Stan: „Am realizat ceva fantastic şi de aici trebuie să plecăm. I-am lăsat pe jucători împreună cu antrenorii să stabilească obiectivul. Ştiu că performanţa obţinută va fi greu de egalat dar în acelaşi timp venim cu argumente logice care pot spune că această echipă poate continua la acelaşi nivel. Atuuri ar fi continuitatea pe banca tehnică şi continuitate la nivel de lot. Avem jucători tineri, cu potenţial, care sigur vor aduce un plus iar pe ce loc vom termina asta rămâne de văzut în funcţie de cum vor reacţiona şi adversarele noastre. Nu avem buget de transferuri, chiar dacă suntem în grupele Champions League, nu am primit niciun semn de bunăvoinţă din partea nimănui şi toată lumea trebuie să înţeleagă că ne bazăm numai şi numai pe noi.
Bugetul nostru este de cinci milioane iar performanţa a luat-o înaintea condiţiilor. Aşteptăm un plus de la UEFA dar asta se va întâmpla la sfârşitul anului.

Dorinel Munteanu: „Am semnat noul contract pe o durată de doi ani şi ne apucăm serios de treabă. Rezultatul obligă, dar eu cred că împreună  cu echipa vom avea aceleaşi obiective. Nici anul ăsta nu a fost uşor, nu va fi uşor nici în campionatul viitor dar baza mea este echipa care eu cred că va avea atât din punct de vedere al unităţii cât şi al jocului, o creştere. Trebuie să ne gândim pas cu pas. Primul joc oficial va fi Supercupa cu Steaua şi sigur vrem să câştigăm acest trofeu. Nu vom face transferuri bombă, vor veni 3-4 jucători pentru că îmi doresc concurenţă pe posturi, cu care să rezistăm pe cele trei fronturi.  Băieţii care sunt la lot  vor avea o vacanţă de 5-6 zile şi apoi ni se vor alătura. Îmi doresc mai multe puncte, decât cele din sezonul acesta.


Articole înrudite