24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deşi au condus de două ori, roş-alb-albaştrii au pierdut la  limită. Toate cele cinci goluri au fost marcate în primele 45 de minute. Titularizat după multă vreme  portarul Brăneţ a suferit o comoţie fiind transportat, din fericire conştient, cu ambulanţa la spital.
Deplasarea la Braşov a fost plină de neprevăzut pentru Oţelul. Mai întâi, dimineaţă antrenorul principal Petre Grigoraş a suferit un puseu de tensiune şi după o vizită la o clinică medicală a preferat s-a considerat că decizia cea mai bună este să nu vină pe stadion. Partida a fost una „nebună” în primele 45 de minute. Roş-alb-albaştrii au început tare şi au deschis scorul încă din min. 2 prin Sîrghi, cu un şut de la 10 metri, după centrarea lui Iorga. Peste opt minute, Buga a restabilit egalitatea cu un şut de la marginea careului mic dar gălăţenii nu se împacă cu noua situaţie de pe tabela de marcaj, Stromajer l-a angajat pe Filip, care a înscris cu un şut ce mai întâi a lovit bara şi apoi a intrat în poartă. Antrenorul Braşovului, nemulţumit de prestaţia galben-negrilor a făcut două schimbări în prima jumătate de oră. În min.34 portarul Brăneţ a suferit o comoţie după ce a ieşit să-l blocheze pe Păun şi a trebuit să fie înlocuit cu Grahovac. Gazdele au avut un reviriment în ultimele cinci minute şi au reuşit să marcheze de două ori prin Machado şi Păun, ultimul în minutele de prelungire.
Mitanul al doilea a debutat cu Oţelul în atac forţând egalarea. Prima şi una foarte importantă a fost cea a lui Filip (min.49), cu un şut din careu şi o intervenţie în extremis cu piciorul, ca la handbal a portarului Mutu. O combinaţie pe traseul Giurgiu -Iorga -Stromajer, în min. 67, s-a încheiat prin lovitura de cap a lui Jaka ce s-a dus peste poartă. Cu opt minute înainte de final, în ciuda oboselii din tabăra gălăţeană, Vancea a prins un şut bun dar din nou golkeperul Braşovului a respins cu piciorul, păstrând cele trei puncte sub Tâmpa.

FC Braşov -Oţelul Galaţi 3-2 (3-2)
stadion Municipal, spectatori: 3.000
Au marcat: Buga (min.10), Machado (min.40), G. Păun (min.45+1) respectiv Sîrghi (min.2), Filip (min.16)
Formaţii:
FC Braşov: D.Mutu - Velayos, L. Munteanu, Sergiu Oltean (min.21 Batin), Cr. Ionescu - Mateiu, Machado - Viveiros, Dias, I.Popa (min.30 G.Păun) - Buga (MIN. 83 Moraru). Antrenor: Adrian Szabo.
FC Oţelul Galaţi: Brăneţ (min. 34 Grahovac) - Cojoc, Sîrghi, Costin, Murgoci - Filip, Giurgiu, Neagu (min. 73 Didi) - Iorga, Astafei (min. 67 Vancea), Stromajer. Director sportiv: Gabriel Viglianti.
cartonaşe galbene: Dias (min.63), Viveiros (min.69), Mutu (min. 90+1), Munteanu (min.90+1) respectiv Costin (min.40), Cojoc (min. 84)
Arbitru: Teodor Crăciunescu (Rm. Vâlcea)
Asistenţi: Bogdan Velicu şi Vlad Bârlădeanu, ambii din Bucureşti


Articole înrudite