27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sala de dans din Complexul de afaceri „Crocus Expo” din Moscova a găzduit, pe 24 martie, Campionatul Mondial de Dans Sportiv, rezervat juniorilor 2 - secţiunea standard. România a fost prezentă la acest concurs cu două perechi, respectiv Raul Faliboga - Loredana Buţea, de la clubul Fantezia din Galaţi, şi Paul Rednic - Iulia Topan de la Clubul RusTean din Baia Mare. Un Campionat Mondial foarte bine organizat, într-o sală superbă şi cu o participare numeroasă. Au spus prezent la această competiţie 61 de perechi din 36 de ţări, printre care putem enumera: Rusia, SUA, Germania, Slovenia, Africa de Sud, Serbia, Japonia, Canada, Israel, Moldova, Anglia, Olanda, Italia, Franţa, Spania, Polonia, România, etc. Arbitrajul, ca la orice concurs care se respectă, a fost asigurat de 9 arbitri, din 9 ţări diferite: Slovenia, Germania, Letonia, Cehia, Danemarca, Coreea de Sud, Noua Zeelandă, Spania, Rusia.

Emoţii şi satisfacţii uriaşe

România a terminat competiţia cu fruntea sus, reuşind să se claseze pe locul IX cu perechea Rednic - Topan şi pe locul II, de vicecampioni mondiali, cu perechea Faliboga - Buţea. „Emoţii cât casa de mari încă din calificări, unde după cel de-al treilea dans s-a rupt rochia Loredanei. Norocul nostru a fost că nu a trebuit să dansăm redance şi ne-am calificat direct în optimile de finală, timp în care împreună cu Andreea am reuşit în primul rând să o liniştim pe Lori şi să rezolvăm incidentul neplăcut care a apărut în urma neatenţiei unui concurent care a călcat pe rochie în timpul dansului. Încet-încet, lucrurile încep să se aşeze, emoţiile dispar, începem să dansăm din ce în ce mai bine şi se afişează finala: două perechi din Rusia şi câte una din Ucraina, Polonia, Estonia şi România. Andreea ne dă ultimele indicaţii înainte de finală, o aud vag spunându-ne că e timpul să demonstrăm că suntem cei mai buni, dar gândul meu stă la faptul că mă bat cu 5 perechi, toate vorbitoare de limba rusă. Şi începe valsul lent, Andreea se agită pe margine, iar Loredana îmi şopteşte «Hai, Raul, că putem să-i batem». Atunci am spus «totul sau nimic» şi până şi inclusiv quickstepul l-am dansat la maxim. Imediat după ultimul dans am rămas pe ring pentru premieri: locul V şi VI, la egalitate Polonia şi Estonia, locul IV, Ucraina, ura, sunt pe podium şi am deja o medalie mondială, era lucrul pe care mi-l doream cel mai mult şi eram convins că «Moscova nu crede în lacrimi» dar, surpriză: locul III Rusia, iar noi ocupăm locul II şi obţinem primul titlu de VICECAMPIONI MONDIALI la secţiunea standard. Am visat să obţin o medalie mondială, indiferent de culoarea ei, eram convins că nu voi reuşi să înving ruşii la ei acasă, dar iată că visul meu s-a împlinit şi am obţinut argintul. Vreau să mulţumesc în primul rând partenerei mele, Loredana, pentru că fără ea nu aş fi reuşit, şi antrenoarei Andreea Adam, care a ştiut să ne pună în valoare şi să ne aducă în forma maximă în ziua competiţiei, părinţilor mei pentru efortul lor, bunicilor care m-au sfătuit şi încurajat şi nu în ultimul rând profesorilor de la Şcoala 28, care m-au înţeles şi care au avut încredere în forţele mele”, ne-a povestit Raul Faliboga.
La final, concluzia a tras-o principala „vinovată” pentru această performanţă, antrenoarea vicecampionilor mondiali, Andreea Adam: „O nebunie de Campionat Mondial, cu multe perechi extraordinar de bine pregătite. La noi totul mi se părea că e în reluare. Înainte de campionat nu ne ieşea nimic. Oboseala începuse să-şi spună cuvântul, mai ales după ce participasem şi la cele trei campionate în ţară. Totul era împotriva noastră, paşapoartele se pierduseră pe la curier, cazările la Moscova le-am obţinut cu chiu cu vai, Loredana s-a lovit urât la picior cu trei zile înainte de plecare, timpul se scurgea repede şi credeam că nu o să pot să-i pregătesc şi să-i aduc în forma maximă, totul era împotriva noastră. Dar de când ne-am urcat în avion, lucrurile au început să se aşeze, totul a decurs normal şi cel mai bun rezultat obţinut la standard de către o pereche din România a fost al celor doi elevi ai mei Raul şi Loredana. Pentru mine locul II în Rusia este de fapt locul I. Bravo Loredana, bravo Raul, din punctul meu de vedere, sunteţi Campioni Mondiali”.

Articole înrudite