06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Phoenix are deplasări lungi, la Tg. Mureş şi Timişoara
Phoenix are deplasări lungi, la Tg. Mureş şi Timişoara

Liga Naţională de baschet programează la finalul acestei săptămâni partidele unei noi etape. La masculin, Phoenix va juca sâmbătă, de la ora 18.00, în fieful celor de la BC Mureş Tg. Mureş, finalista ultimei ediţii a Cupei României. Băieţii antrenaţi de Florin Nini şi Bogdan Bălănică au un moral foarte bun după ultima victorie obţinută pe teren propriu în faţa celor de la U BT Cluj Napoca şi vor să demonstreze că au devenit o echipă de temut pentru granzii campionatului. „BC Mureş este o echipă bună, cu jucători care joacă împreună de ceva timp şi care au avut rezultate de top în ultimii trei ani. Cel mai important pentru noi este să ne respectăm regulile şi să jucăm cum ne-am antrenat. Părerea mea este că devenim mai buni de la meci la meci şi vom încerca să demonstrăm acest lucru şi la Tg. Mureş. Trebuie să ne sprijinim unul pe altul şi să luptăm indiferent de cine ne este adversar”, ne-a declarat jucătorul Milos Bojovic. Cele două echipe acumulează câte 13 puncte, mureşenii se poziţionează pe locul VIII, cu un meci mai puţin disputat, iar gălăţenii se află pe locul V.

După o pauză de două săptămâni, se va relua şi Liga feminină. Echipa condusă de Eugenio Rodrigues şi Andreea Şoptică va juca duminică, de la ora 15.00 în capitala Banatului cu BCM Danzio. Se anunţă un duel interesant între două echipe bune angrenate în lupta pentru play-off. „Am depus multă muncă la antrenamente în ultima perioadă. Simt că suntem foarte bine pregătite să înfruntăm echipa din Timişoara. Atâta timp cât rămânem la planul de joc şi vom juca tare nu ar trebui să fie nimic mai puţin decât o victorie”, ne-a declarat americanca Stassia Walter, o jucătoare cu statistici foarte bune în Liga Naţională.

Situaţia din clasament se prezintă astfel: BCM Danzio Timişoara, locul IX cu 12 puncte respectiv Phoenix Galaţi, locul VII cu 13 puncte. Altfel, astăzi, de la ora 16.00, în sala „Dunărea” va avea loc partida Phoenix - Naţional Iaşi din Liga I la baschet feminin.


Articole înrudite