01 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Prezentarea echipei campioane, cu scop caritabil
Prezentarea echipei campioane, cu scop caritabil
Supercampionii de la Oţelul Galaţi şi-au prezentat duminică seara lotul de jucători care vor încerca să se califice în cupele europene şi să obţină Cupa României în această primăvară. Principalul scop al acestui spectacol a fost o strângere de fonduri pentru Adrian Stanciu, un copil de 7 ani care a suferit un accident cerebral vascular. Evenimentul a constat în licitarea tricoului cu numărul 10, al lui Gabriel Paraschiv, cu toate autografele jucătorilor de la echipa campionă, plus o licitaţie pentru mingea care a fost folosită în meciul de acasă din Liga Campionilor împotriva celor de la Manchester United. Seara s-a încheiat cu un recital DJ Project.
Numai la Galaţi sunt speranţe de Oţel
Festivitatea a început în jurul orei 20, când jucătorii şi-au făcut apariţia pe covorul roşu din Club Divino, însoţiţi de prietene, soţii şi copii. Ultimul sosit a fost antrenorul Dorinel Munteanu, cel care a adus primul titlu de campioană din istoria clubului gălăţean. Fanii au avut acces la petrecere în schimbul unui bilet în valoare de 10 lei. Aceştia au avut posibilitatea de a obţine autografe şi de a face poze cu jucătorii şi cu trofeele câştigate anul trecut de Oţelul Galaţi. Toate încasările obţinute din vânzarea de suveniruri (tricouri, fulare, cărţi, postere, fanioane etc.) şi bilete au fost donate familiei lui Adrian Stanciu. În plus, a fost şi o expoziţie de mărţişoare realizate de colegii lui Adrian, de unde fiecare suporter a putut să ia câte un mărţişor unicat în schimbul unei donaţii. Pentru a ajuta acest copil, jucătorii gălăţeni au pus la bătaie tricoul lui Gabi Paraschiv şi mingea cu care s-a jucat împotriva celor de la Manchester United. Licitaţia pentru tricou a început de la suma de 500 de lei şi a ajuns până la 10.000 de lei, sumă plătită de preşedintele clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan. Acesta a dăruit tricoul familiei pentru care s-a organizat licitaţia, pentru a obţine mai mulţi bani. Mingea scoasă la licitaţie a rămas în curtea jucătorilor, fiind achiziţionată de mijlocaşul Laurenţiu Iorga, care a plătit 3.200 de lei.
„Prezentarea jucătorilor este doar un pretext pentru a ajuta acest băiat. Ştim că sunt foarte multe cazuri de acest gen, dar acolo unde putem să intervenim, o facem cu cel mai mare drag. Sper ca expoziţia de mărţişoare să aibă succes, iar tot ce se va încasa din bilete, suveniruri, consumaţie, va fi donat familiei lui Adrian Stanciu.
24 de jucători pentru cupă şi campionat
Momentul culminant al serii a fost prezentarea lotului echipei de la Dunăre, care va încerca să câştige anul acesta Cupa României. Oţelul Galaţi va începe returul cu: portarii Branco Grahovac şi Cristian Brăneţ, fundaşii Cornel Răpă (chemat la naţională), Cristian Sârghi, Sergiu Costin, Samuel Cojoc, Milan Perendija, Alexandru Benga şi Zoran Ljubinkovic, mijlocaşi Siviu Ilie, Gabriel Viglianti, Liviu Antal, Laurenţiu Iorga, Gabriel Giurgiu, Ioan Filip, Laurenţiu Buş, Sorin Frunză şi Ionuţ Neagu (chemat la naţională), antrenor Dorinel Munteanu.
„Până la câştigarea cupei şi a campionatului mai avem 16 etape. Trebuie să muncim mult şi, dacă ar juca la fel cum se antrenează, atunci am câştiga tot”, a explicat Dorinel Munteanu.
Preşedintele Oţelului Galaţi s-a arătat mulţumit de lot şi speră într-o clasare cât mai bună.
”De locul 5 încă nu sunt mulţumit, în schimb de lotul pe care îl avem sunt mulţumit. Avem câteva accidentări, dar din această cauză avem un lot mai numeros, pentru a putea face faţă”, a precizat Marius Stan.


Articole înrudite