29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Primul meci din seria celor zece decisive pentru câştigarea campionatului s-a încheiat prost pentru fotbaliştii de la Oţelul.
Gălăţenii au pornit în partida de la Braşov cu gândul la un rezultat favorabil, care se lăsa aşteptat de şapte ani. Nici vineri seara, elevii lui Dorinel Munteanu nu au reşit să schimbe statistica nefastă. Oraşul de sub Tâmpa a rămas în continuare o destinaţie interzisă.
Braşovenii au luat din primele minute cu asalt poarta apărată de Grahovac, bosniacul comiţând o gafă, chiar în minutul 9. A ieşit lansat la marginea careului pentru a respinge balonul, a luftat, dar Râpă i-a luat faţa lui Cristescu, care rămăsese singur în drumul spre poarta goală. 

Înfrânţi de Ilyeş

Partida a continuat în nota de dominare a gazdelor, care au pus presiune în jumătatea noastră, Chipciu şi Ilyeş numărându-se printre cei care au produs panică în tabăra lui Dorinel Munteanu. După pauză lucrurile nu s-a schimbat foarte mult, asta deşi antrenorul Oţelului efectuase până în minutul 75 toate schimbările posibile. Paraschiv a ratat o mare oportunitate de a marca (min. 76), când după o centrare de la Pena a reluat cu capul puţin lângă bară.
Iar când te afli într-o zi nefastă clar că e greu să speri la ceva bun - în min. 76 Ochiroşii a fost lovit la cap. Neputând să reintre pe teren, Oţelul a fost nevoită să evolueze până la final cu un om în minus. Ultima ironie a sorţii s-a produs în minutul 90. Oţelul - o echipă recunoscută pentru forţa ei de a marca pe finaluri de joc - a primit gol chiar în ultimele clipe. Ilyeş a înscris cu un şut de la şapte metri, după o minge care a lovit bara şi a fost respinsă defectuos de Râpă. Partida s-a încheiat cu victoria gazdelor, Oţelul înregistrând cel de-al doilea eşec consecutiv în deplasare.

„Meci slab al jucătorilor”

La sfârşitul partidei de la Braşov, tehnicianul "oţelar" Dorinel Munteanu a declarat: "Este un rezultat cauzat de o evoluţie slabă a multora dintre jucătorii mei. În prima repriză jocul a fost ceva mai echilibrat, au jucat ambele echipe la greşeala celeilalte, au fost ocazii, dar nimeni nu a reuşit să înscrie. Sunt dezamăgit, dar viaţa merge înainte. Ne aşteaptă un meci greu cu Vaslui şi, indiferent de rezultatul din partida Timişoara - Steaua, noi vom lupta să rămânem pe primul loc. Nu este o pălărie mare pentru noi să fim lideri, a fost doar un joc cu un randament mai slab".

FC Braşov – Oţelul Galaţi 1-0 (0-0)
Etapa a XXIII-a a Ligii I;
Stadionul „Tineretului” din Braşov;
A marcat: Ilyeş 90;
Cartonaşe galbene: Viveiros 29, Rusu 45 / Giurgiu 22, Ochiroşii 48;
BRAŞOV: Hăisan – Rusu (84 Di Stefano), Gaucho, Oros, Ionescu – Viveiros (66 Hadnagy), Ilyeş, Toloza, Cristescu, Chipciu – Teixeira (90+3 Williams). Antrenor: Antonio Conceicao.
OÞELUL: Grahovac – Râpă, Perendija, Costin, Sălăgeanu – Neagu (75 Pena), Giurgiu – Iorga (56 Antal), Viglianti, Ilie (42 Ochiroşii) – Paraschiv. Antrenor: Dorinel Munteanu.
Arbitri: Marius Avram (Bucureşti) – Octavian Şovre (Oradea), Adrian Ghinguleac (Bucureşti) - Florin Marcu (Oradea).


Articole înrudite