05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Raul şi Loredana au fluturat tricolorul la Mondialele din Letonia
Raul şi Loredana au fluturat tricolorul la Mondialele din Letonia
Sâmbătă, 3 noiembrie 2012, s-a desfăşurat la Riga - Letonia, Campionatul Mondial de 10 Dansuri rezervat juniorilor 2. România a fost reprezentată la această competiţie de Campionii Naţionali en-titre Raul Faliboga - Loredana Buţea, componenţi ai Clubului Fantezia. O competiţie cu 34 de perechi campioane naţionale din tot atâtea ţări, printre care putem enumera: Australia, Germania, SUA, Franţa, Ecuador, Olanda, Canada, Suedia, Japonia, Israel, etc. A fost un concurs maraton care a durat, cu tot cu premieri, vreo opt ore. Dacă la acestea mai adăugăm şi faptul că s-au dansat toate cele 10 dansuri, putem concluziona că a fost cel mai complex concurs dar şi cel mai greu. „Toate perechile erau foarte bine pregătite, trebuind să ne mobilizăm la fiecare dans şi să nu ratăm nici unul din cele zece. Semifinala ni s-a părut un calvar, trăiam cu impresia că nu ne iese nimic. Standardul, care pentru noi nu trebuia să fie o problemă, ne speria cel mai tare, mai ales că în semifinală terminam cu el iar în finală porneam tot cu el. După ce am încheiat ultimul dans din semifinală ne-am proţăpit împreună cu antrenorul nostru la panoul de afişaj, să vedem dacă am intrat în finală. Tremuram din toate încheieturile, iar organizatorii nu mai aduceau peticul ăla de hârtie cu finaliştii. Când a apărut, nu am avut curaj să mă uit şi îmi spune Lori finaliştii: Italia, SUA, Ucraina, Polonia, Rusia şi România”, ne-a declarat telefonic proaspătul medaliat cu bronz la aceste Campionate Mondiale, Raul. Este a doua medalie mondială din acest an, după cea de argint de la standard, şi dacă mai adăugăm şi celelalte concursuri internaţionale, putem spune încă o dată că „fanteziştii” Raul şi Loredana sunt cea mai valoroasă pereche din lume.
„O competiţie cu o încărcătură emoţională deosebită. Am mai participat cu perechile pe care le antrenez la alte patru Mondiale, dar acesta m-a stors atât emoţional, cât şi fizic. Din punctul meu de vedere sunt cele mai frumoase şi de neuitat clipe din viaţa unui antrenor, care împreună cu sportivii săi priveşte cum tricolorul flutură alături de alte două, dar numai unul e roşu, galben şi albastru. Sunt mândră că aceşti copii, în devenire adolescenţi, sunt printre cele mai valoroase perechi din lume, dacă nu chiar cei mai valoroşi. Păcat că până acum nu s-a găsit un sponsor care să îi poată susţine financiar doar 2-3 ani, până când vor putea să se susţină singuri. Sunt convinsă că dacă s-ar găsi un om de bine, altele ar fi datele problemei pentru cei doi copii supertalentaţi. Ar fi păcat, aşa cum s-a întâmplat cu toate valorile din România, ca aceşti doi sportivi să concureze pentru alte state, din lipsa celor 500 de euro, strictul necesar pentru pregătirea lor”, ne-a declarat antrenorul copiilor, Andreea Adam.
Un sfârşit de săptămână încărcat pentru dansatorii din cadrul clubului Fantezia, cu patru deplasări la tot atâtea competiţii. Cele trei concursuri internaţionale şi Cupa „Pro Swing”, concurs naţional au împărţit clubul în patru delegaţii, pentru cele 14 perechi care au făcut deplasarea: la Riga - Letonia (Campionatul Mondial de Zece Dansuri), Platja D’aro - Spania (Dance Festival 2012), Skopje - Macedonia (WDSF OPEN 2012) şi Bucureşti. Celelalte rezultate vi le vom prezenta într-un număr viitor.


Articole înrudite