05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Nu-mi voi da demisia. Am un contract cu federaţia, cu Ionuţ Lupescu şi cu Mircea Sandu. Dacă ei consideră că trebuie să se întâmple ceva, discutăm. Toată nebunia legată de echipa naţională nu a început acum, după Albania. Nu am avut linişte nici înainte de meciul de la Paris. Aveam două victorii, dar era un uragan în jurul nostru. Atunci a început totul. Nu e simplu să joci în condiţiile astea. Probabil că li s-a întâmplat şi lui Iordănescu, şi lui Piţurcă, probabil că de aceea am avut o singură calificare în cinci campanii. Presiunile nu s-au făcut înaintea meciurilor, ci cu o perioadă mai mare înainte de partide", a spus Lucescu, informează www.prosport.ro.
Selecţionerul este de părere că scandalurile din jurul echipei naţionale sunt cauzate de invidie. "Meciul de la Belgrad, în jurul căruia se fac atâtea discuţii, s-a disputat în condiţii cu totul ciudate. Indiferent cine este antrenor, la echipa naţională lucrurile nu se vor schimba. Pentru că am plecat pe un făgaş greşit şi nu se vrea să fim pe drumul cel bun. E vorba de distrugere, scandal, invidie", a afirmat Lucescu.
Selecţionata României a terminat, vineri, la egalitate, scor 1-1 (0-0) , meciul disputat pe teren propriu, la Piatra Neamţ, în compania reprezentativei Albaniei, în debutul grupei D a preliminariilor pentru Campionatul European din 2012, găzduit de Polonia şi Ucraina. Spre finalul partidei România - Albania, scor 1-1, spectatorii prezenţi la partida de la Piatra Neamţ i-au cerut demisia selecţionerului Răzvan Lucescu.
Impresarul Victor Becali a declarat, vineri seară, la Sport.ro, după remiza din meciul România - Albania, că vinovat pentru rezultat este selecţionerul Răzvan Lucescu. Finanţatorul stelist Gigi Becali a declarat, sâmbătă, că ar trebui ca după meciul cu Belarus să se ia o decizie în privinţa selecţionerului Răzvan Lucescu, subliniind că, pentru naţionala României, cea mai bună variantă ar fi Gheorghe Hagi.

Chivu: „Răzvan Lucescu este unul dintre cei mai buni antrenori pe care i-a avut Naţionala”

Căpitanul echipei naţionale a României, Cristian Chivu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că selecţionerul Răzvan Lucescu este unul dintre cei mai buni antrenori pe care i-a avut reprezentativa "tricolorilor" şi i se pare incorect ca tehnicianul să fie acuzat pentru meciul cu Albania.
"Am venit aici după o perioadă în care am decis să tac, pentru că mă cuprinsese o lehamite. Vreau să spun că mi se pare incorect ca Răzvan Lucescu, unul dintre cei mai buni antrenori pe care i-a avut vreodată echipa naţională, să fie umilit. Am şi avem onoare, lucrăm cu unul dintre cei mai buni antrenori pe care i-a avut naţionala. Sunt aici pentru a-mi şi a ne asuma rezultatul cu Albania şi pentru a înţelege că nu este vina antrenorului pentru că am avut 1-0 în minutul 80 şi am luat gol dintr-o fază fixă", a spus Cristian Chivu, cu ochii în lacrimi, conform www.prosport.ro
Chivu a menţionat că nu renunţă la convocările la naţionala României pentru că el crede în valoarea echipei . "Trăiesc într-o ţară pe care încep să o înţeleg din ce în ce mai puţin. Îmi era uşor să renunţ, îmi spuneau oamenii că aş putea să-mi bag picioarele şi să trăiesc liniştit acasă alături de soţie şi de copii, dar sunt aici pentru că eu cred în naţionala României", a mai spus el în cadrul conferinţei susţinute la Minsk, alături de selecţionerul Răzvan Lucescu. Chivu a absentat de la meciul cu Albania din cauza unei suspendări.

Balaci compară jucătorii naţionalei cu nişte ajutoare de bucătari

Suporterii naţionalei nu sunt singurii care nu mai au răbdare cu actuala generaţie de fotbalişti din naţionala de fotbal a României. Ilie Balaci a criticat şi el dur prestaţia jucătorilor din partida cu Albania. Fostul mare internaţional este de părere că problema majoră nu o reprezintă selecţionerul Răzvan Lucescu, ci lipsa de valoare a fotbaliştilor din subordinea sa. "Din moment ce rezultatul a fost cum a fost, înseamnă că echipa a jucat prost. Că le spunea Lucescu sau nu, ei ar fi trebuit să facă un presing incredibil, să nu le dea 30 de metri uşor albanezilor. Am văzut că se cerea demisia lui Lucescu. E în regulă, de obicei antrenorul este responsabil de rezultate şi este cel care plăteşte. Problema este că eu, ca jucător de fotbal, dacă am văzut că antrenorul nu mi-a dat indicaţiile corecte şi că este depăşit, în momentul ăla vin şi încerc să iau jocul pe cont propriu, dar nu am văzut nimic. În momentul în care nu fac nimic şi spun că urmez indicaţiile antrenorului, înseamnă că sunt lipsit de valoare. Nu suntem în bucătarie, să fiu ajutor de bucătar şi să fac ce spune bucătarul. Şi dacă l-am aduce pe Capello sau eu ştiu pe cine, ce ar putea face? Ar putea inventa noi jucători? ", a spus fostul mare internaţional la Radio Sport Total FM.


Articole înrudite